Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παράνομη λειτουργία Γηροκομείου στο κέντρο της Λαμίας ;

Σε συλλήψεις για παράνομη λειτουργία Γηροκομείου στην καρδιά της Λαμίας προχώρησε η Αστυνομία , μετά απο καταγγελίες ιδιοκτητών Οικών Ευγηρίας για τις οποίες επιλήφθηκε και η ιδια η δικαιοσύνη . Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά των ιδιοκτητών των Οικων Ευγηρίας που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ο δικηγόρος Θρασύβουλος Σκλαβούνος , αγνωστοι διατηρούσαν Οικο Ευγηρίας σε κτίριο στη διασταύρωση των οδών Θερμοπυλών και Παπαφλέσσα , χωρίς να εχουν σχετική αδεια απο την Περιφέρεια Στερεάς . 

Αρμόδια Υπηρεσία για την εκδοση των σχετικών αδειών είναι το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην Υπηρεσία της Περιφέρειας δεν εχει κατατεθεί αίτηση για αδειοδότηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας στη Λαμία . Στην καταγγελία τους οι ιδιοκτήτες των Οίκων Ευγηρίας που λειτουργούν στη Λαμία , υποστηρίζουν οτι ''η συγκεκριμένη δραστηριότητα  είναι παράνομη και εγκυμονεί αμεσο κίνδυνο για την υγεία των περιθαλπόμενων ηλικιωμένων'' .

Η συγκεκριμένη καταγγελία προκάλεσε την αμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας μετά και τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε  μονάδες  φροντίδας ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Στερεάς .

Θυμίζουμε οτι την παρέμβαση του εισαγγελέα είχε προκαλέσει  τον Δεκέμβριο του 2020 , η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε  Γηροκομείο της Λαμίας.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, στο Γηροκομείο είχαν νοσήσει  με Covid-19 στο σύνολό τους οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι, καθώς και 6 άτομα από το προσωπικό.

 
Η διασπορά του ιού προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας που αναζήτησε ευθύνες, δεδομένου ότι στην αρχή στο Γηροκομείο είχε ανιχνευθεί θετική μόνο μια υπάλληλος και είχε δοθεί εντολή για τη  λήψη αυστηρών μέτρων.

Μια νέα μηνυτήρια αναφορά ομως ερχεται να ταράξει και πάλι τα νερά , ειδικά σήμερα που τα μέτρα προστασίας απο τον COVID ευπαθών ατόμων και ηλικιωμένων σε μονάδες οίκων ευγηρίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρά .