Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Παρέμβαση Γιάννη Οικονόμου στη Βουλή για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

 

 

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου στη συζήτηση που διεξάγεται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Νομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του οποίου εισάγονται διατάξεις για την αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, αυτό των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

 

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Οικονόμου  ανέφερε στην ομιλία του οτι οσοι ασχολούμαστε με τον πρωτογενή τομέα και όλοι όσοι ερχόμαστε σε επαφή με παραγωγούς, ξέρουμε ότι οι τελευταίες χρονιές δεν ήταν καλές από άποψη τιμών για μια σειρά από προϊόντα. Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν ήταν καλές οι τιμές, είχε να κάνει με τις ελληνοποιήσεις, είχε να κάνει με τις εισαγωγές, με την πώληση προϊόντων που προωθούνταν στην αγορά ως ελληνικά ενώ δεν ήταν ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Οικονόμου.

 

Υπό αυτήν την έννοια, συνέχισε ο βουλευτής Φθιώτιδας, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικές είναι οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όταν τα πρόστιμα από εκεί που ήταν 15 ή 30 χιλιάδες, γίνονται 300 χιλιάδες, όταν προβλέπονται ποινές φυλάκισης οι οποίες δεν είναι χάδι, αλλά είναι σημαντικές μέχρι και δύο χρόνια, όταν για πρώτη φορά σε κείμενο είναι στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, μπαίνει η λέξη ελληνοποίηση.

 Χρειάζεται αυστηροποίηση της νομοθεσίας, χρειάζεται τα πρόστιμα να είναι παραπάνω, οι ποινές αυστηρότερες και το σύστημα ελέγχων πιο αποτελεσματικό. Είναι για καλό των παραγωγών, είναι για καλό της ελληνικής γεωργίας, κτηνοτροφίας, είναι για το καλό του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας κατέληξε  ο κ. Οικονόμου.

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων