Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας : ''Η αντιμετώπιση της ακρίβειας απαιτεί δυναμικές παρεμβάσεις''

 

Δυναμικές παρεμβάσεις για την αναχαίτιση της ακρίβειας , ζητά απο την κυβέρνηση η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , προτείνοντας μέτρα οπως η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα  . Με αφορμή την  ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, ο οποίος ανέρχεται σε 5,1% και βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης  , Η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ , μιλά για  αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση : ''Εδώ και καιρό, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βλέπουν το κόστος της ενέργειας ν’ αυξάνεται ενώ αναμένεται ραγδαία ανατίμηση σε βασικά προϊόντα διατροφής, όταν το κόστος αρκετών από αυτά έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά.

Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών, το σύνολο της κυβέρνησης της ΝΔ έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για τη διάρκεια και το μέγεθος της νέας οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Απέτυχαν να θωρακίσουν αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία απέναντι στις επιπτώσεις τις διεθνούς αύξησης του ενεργειακού κόστους. Άφησαν τον Έλληνα καταναλωτή απροστάτευτο από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και χιλιάδες επιχειρήσεις χωρίς αρωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχουν εγκαίρως προτείνει δυναμικές παρεμβάσεις για την αναχαίτιση της ακρίβειας : Μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής καθώς και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Προστασία του καταναλωτή με εντατικοποίηση των ελέγχων και παραδειγματική τιμωρία όσων αισχροκερδούν. Μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε οι πολίτες να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία χωρίς να υποστούν καίρια πλήγματα στο βιοτικό τους επίπεδο''.

Φοτό :CNN

    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...
randomness