Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο - Έρχονται αλλαγές στην αδειοδότηση των αρτοποιείων

Αλλαγές στα κριτήρια που ορίζουν τα τετραγωνικά μέτρα που θα πρέπει να έχει ένα αρτοποιείο για να αδειοδοτηθεί φέρνει διάταξη του υπουργείου Οικονομίας η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. 

Διάταξη επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα μικρά αρτοποιεία και δημιούργησε ο νόμος του 2007 (ν. 3526/2007) ο οποίος όριζε αυστηρά κριτήρια αναφορικά με τα τετραγωνικά των αρτοποιείων αλλά και τους διαφορετικούς χώρους στους οποίους θα έπρεπε να στεγάζοντας οι βοηθητικοί χώροι των καταστημάτων με συγκεκριμένα τετραγωνικά. 

Με την αυτή διάταξη η κυβέρνηση προχώρα στην προσαρμογή των παλαιών κριτηρίων για τη νόμιμη λειτουργία των μικρών αρτοποιείων που υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ μειώνει τα απαραίτητα τετραγωνικά για την χορήγηση αδείας

Πηγές του Υπ. Οικονομίας ανέφεραν ότι με τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο Πολυνομοσχέδιο προτείνονται κριτήρια που ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα και τις ανάγκες των αρτοποιείων στην Ελλάδα, τα οποία δεν θα επηρεάσουν τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν αλλά θα καταστήσουν πιο εύκολη τη δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στον κλάδο.

 

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR