Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περίπατος και ξενάγηση σε Αλαμάνα και Ψωρονέρια από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια).
Όσοι ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του Ομίλου Φίλων του Δάσους, είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 15 Μαΐου να περπατήσουν και να ξεναγηθούν στο χώρο από την Βασιλική Λάζου, Δρ. ιστορίας, τη Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονόμο, προϊσταμένη ΓΑΚ Φθιώτιδας και τον Πάνο Σωτηρίου, ιστορικό.
Αφετηρία ήταν τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια) με κατεύθυνση το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου και με κυκλική διαδρομή οι περιπατητές επέστρεψαν στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών απολαμβάνοντας και το μπάνιο τους.
Κοινή αγωνία όλων όσων παραβρέθηκαν ήταν η ανάδειξη του χώρου των ιαματικών λουτρών αλλά και η προσβασιμότητα και ανάδειξη των μνημείων του Αθανάσιου Διάκου και της ευρύτερης περιοχής όπου δόθηκε η μάχη της Αλαμάνας.
Στον περίπατο συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων κκ Μπεσλεμές και Τζούφλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμάστας κ. Χαλβατζής και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κρέτσης.
Αυτή την Κυριακή 22 Μαΐου στις 10.00 το πρωί από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους έχει προγραμματιστεί περίπατος στο Πλατανόδασος Σπερχειού, στην περιοχή των Μεξιατών!

Φωτογραφίες

    

 

randomness