Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πλήρη στήριξη Μητσοτάκη στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα απο το βήμα της Βουλής

Με πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα και επίπληξη στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για «περιφρόνηση στις θεσμικές διαδικασίες του ελληνικού κοινοβουλίου» καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε στην αίθουσα να ακούσει την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε βάρος του οποίου έχει καταθέσει μομφή.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συγκυρία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής θυμίζοντας ότι την Πέμπτη εκδόθηκε η νέα προκλητική navtex της Τουρκίας που έθεσε σε επιφυλακή τις ΕΔ, το δικαστήριο ανακοίνωνε την απόφασή του για τη Χρυσή Αυγή ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνόταν στους πολίτες για τον κοροναϊό.

Κάνοντας λόγο για μια μέρα κατά την οποία η δημοκρατική εγρήγορση, συναντιόταν με την εθνική αξιοπρέπεια και την προστασία της δημόσιας υγείας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν μια «μοναδική ευκαιρία να αρθούμε όλοι πάνω από καθημερινότητα και να βαδίσουμε ενωμένοι», εσείς -είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα «επιλέξατε να μείνετε αδιάφορος για τις εθνικές απειλές και την υγεία των Ελλήνων. Πιεσμένος από τα εσωκομματικά σας αδιέξοδα επιλέξατε να διχάσετε. Επιστρατεύοντας το πιο σοβαρό αντιπολιτευτικό σας όπλο».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δυο λάθη σε μια κίνηση.

«Επιτρέψατε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία να θυμίσει το έργο μας αυτούς τους 15 μήνες. Μια πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών μετατράπηκε σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Ο δικό σας υπουργός κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σας το θύμισε ο κ. Λαφαζάνης τον οποίον τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας όπως προβλεπόταν με το νόμο Κατσέλη. Είχατε καταψηφίσει νόμο Κατσέλη, σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε να μιλήσουμε για την υποκρισία σας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί δεν κατέθεσαν συνολική πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Γιατί αφήσατε εμένα έξω άπό το κάδρο; Εσείς δεν μας καταγγείλατε ως κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων;» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τρέμετε γιατί ξέρετε ότι δεν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών και γι’ αυτό δεν ζητάτε εκλογές. Ξέρετε ότι η κυβέρνηση μετά τις εκλογές απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από τους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλητηριάζει τους πολίτες σε αντίθεση με την κυβέρνηση που «ενώνει και συνθέτει». «Η νόσος του λαϊκισμού παραμένει ανίατη. Στην δημαγωγία σας η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε του νέου πτωχευτικού κώδικα και εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση ονομάζει το νομοσχέδιο ως δεύτερη ευκαιρία σημείωσε: «Η μάστιγα του ιδιωτικού χρέους τελειώνει. Δίνουμε τη δυνατότητα να διαγραφούν μέρος των χρεών με απώλεια περιουσίας για να μην ταλαιπωρούνται για μια ζωή οι πολίτες και δεν θα μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή»

Δεν γίνεται με τον νομοσχέδιο η εκδίωξη από τα σπίτια γιατί δίνεται η δυνατότητα στους πτωχευμένους πολίτες να μισθώσουν το σπίτι και να το ξαναποκτήσουν μόλις ανακάμψουν, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο τομή στο ιδιωτικό χρέος που είναι δυσβάσταχτο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση παρά την πανδημία εφαρμόζει με συνέπεια το οικονομικό της πρόγραμμα και αναφέρθηκε στα φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κλπ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνησή του ανέλαβε να καλύψει το κόστος της μισθοδοσίας στις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας και αναφέρθηκε παράλληλα στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς και στο ταμείο Εγγυοδοσίας για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

in.gr

    

randomness