Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πόλεμος ανακοινώσεων για το ΙΕΚ Αταλάντης

Στη Φθιώτιδα μπορεί να δρόσισε τις τελευταίες ημέρες , αλλά ανέβηκε επικίνδυνα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το ΙΕΚ Αταλάντης . Τα πρώτα μαχαίρια βγήκαν στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των βουλευτών Γιάννη Σαρακιώτη και Θανάση Μιχελή για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και δεύτερη μονομαχία αυτή τη φορά ανάμεσα στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Μιχελή και τον πρώην γενικό  γραμματέα του υπουργείου Παιδείας συμπολίτη μας καθηγητή Κωνσταντίνο Τσαμαδιά . Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τους πολίτες είναι οτι θα επαναλειτουργήσει το ΙΕΚ Αταλάντης . Οι πολίτες ενδιαφέρονται για την ουσία . Οι πολιτικοί μάχονται για τις εντυπώσεις . Ετσι ξεκίνησε ο καβγάς . Πρώτος εσπευσε να ανακοινώσει την είδηση ο Γιάννης Σαρακιώτης και μάλλον βρήκε τον μπελά του . Η απάντηση ηρθε απο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Μιχελή . Για το ιδιο θέμα παρέμβαση εκανε και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς , ο οποίος με δηλησή του απαντά στον βουλευτή Θανάση Μιχελή . Προς αποφυγη παρεξηγήσεων δημοσιεύουμε στο site αυτούσιες και τις τρείς  ανακοινώσεις :

''Κορωνίδα των εν λόγω προσπαθειών απετέλεσε η συνάντηση Σαρακιώτη και Μπαξεβανάκη την Τρίτη 7 Μαρτίου παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου .  Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης, είχαν ληφθεί οι απαραίτητες δεσμεύσεις οι οποίες οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα'' ελεγε η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη . Το τρολάρισμα του νεαρού βουλευτή εγινε απο τον συντροφό του επίσης βουλευτή Φθιώτιδας Θανάση Μιχελή . Στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε γράφει χαρακτηριστικά :

''Ύστερα από συλλογικές προσπάθειες σχεδόν ενός χρόνου, βουλευτών Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημάρχου Αταλάντης και υπηρεσιακών παραγόντων, επαναλειτουργούν, σχεδόν ύστερα από μια δεκαετία, τμήματα ΙΕΚ στην Αταλάντη.

Τον πρώτο λόγο για τις συγκεκριμένες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν έχει η τοπική κοινότητα και παράγοντες της αγοράς που προσδιορίζουν τις ανάγκες.

Η επιτυχία του εγχειρήματος (ικανός αριθμός εγγραφών μαθητών), εγχείρημα που στο παρελθόν απέτυχε λόγω μικρού αριθμού ενδιαφερομένων μαθητών, έγκειται κυρίως στο Δήμο και την τοπική κοινωνία.

 

Και η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συλλογική. Λογικές οικειοποίησης και του «κατόπιν ενεργειών μου…», δοκιμασμένες στο παρελθόν από άλλους , ουδόλως βοηθούν σήμερα'' .

Την πρόκληση δεν αφησε ασχολίαστη ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς με τον οποίο είχε συνεργαστεί παλαιότερα ο βουλευτής Θανάσης Μιχελής απο τη θέση του Προισταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας επι κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας . Με εγγραφη δηλωσή του ο κ. Τσαμαδιάς αδειάζει τους δύο βουλευτές σημειώνοντας οτι το ΙΕΚ λειτούργησε πλήρως την περίοδο 2004-2009 . Κατηγορεί μάλιστα τον κ. Μιχελή οτι προσπαθεί να   θολώσει την πραγματικότητα οταν λέει οτι τα τμήματα του ΙΕΚ Αταλάντης  «…επαναλειτουργούν, σχεδόν ύστερα από μία δεκαετία…».

''Αυτή η διάχυση αρνητικά φορτισμένων πεπραγμένων είναι σκοπίμως αναληθής'' σημειώνει ο κ. Τσαμαδιάς .

''Η αλήθεια είναι ότι το ΙΕΚ Αταλάντης, ως παράρτημα του ΙΕΚ Λαμίας, λειτούργησε πλήρως την περίοδο 2004-2009.

Συγκεκριμένες αναφορές σε πεπραγμένα και σεβασμός στην αλήθεια δεν θα έβλαπταν'' καταλήγει στη δηλωσή του ο πρώην  Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης

 

του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων  .