Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Το Πολυιατρείο Μαλεσίνας ''φωτογραφία'' της κακοδαιμονίας του κράτους !

 
 
                                 
Στο δρόμο για το πολυιατρείο Μαλεσίνας συναντά κανείς ολόκληρη την κακοδαιμονία του νεοελληνικού κράτους και την πληθώρα των γραφειοκρατικών εμποδίων και αγκυλώσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει οποιος επιχειρεί να κατασκευάσει ενα κοινωφελές εργο . Απο τα μικρά εργα που δεν γίνονται βγάζεις συμπεράσματα για τα μεγάλα που καθυστερούν δεκαετίες . Δεν ξέρω πόσο αναγκαίο ηταν να κατασκευαστεί ενα πολυιατρείο στη Μαλεσίνα , οταν σήμερα συζητούμε για τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία και για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας που ηδη λειτουργούν , ενω υπάρχουν και Κέντρα Υγείας οπως αυτό των Καμένων Βούρλων που ξοδέψαμε λεφτά για να το φτιάξουμε και ακόμη δεν εχουμε καταφέρει να το θέσουμε σε λειτουργία (μόλις χθες εγκρίθηκε ο Οργανισμός Λειτουργίας ) .
Ας μην εξετάσουμε την αναγκαιότητα κατασκευής του εργου . Να δεχτούμε οτι το πολυιατρείο Μαλεσίνας ηταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας και επρεπε να γίνει . Καμία αντίρρηση . Λεφτά τότε υπήρχαν και δεν μας απασχολούσε το οικονομικό ζήτημα στο βαθμό που μας απασχολεί σήμερα . Το ερώτημα είναι γιατί το εργο δεν ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και συζητάμε ακόμη σήμερα για την αποπερατωσή του . Θυμίζουμε για να ξέρουμε για ποιό εργο μιλάμε , οτι οταν αποφασιζόταν η κατασκευή του πολυιατρείου Δήμαρχος Μαλεσίνας ηταν ο Μιχάλης Φουρλεμάδης και υπουργός Υγείας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος . Ηρθε ο Καλλικράτης , αλλάξαμε κυβερνήσεις , υπουργούς , Περιφερειάρχες και Δημάρχους , αλλά το πολυιατρείο Μαλεσίνας παρέμεινε ενα εργο -φάντασμα οπως βέβαια τόσα αλλα στην πατρίδα μας .  Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλεσίνας Κώστας Μάρκου και σύσσωμο το κοινοτικό συμβούλιο , εκφράζουν σήμερα τις θερμές τους ευχαριστίες , προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό , τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κυρμανίδη , την περιφερειακή και Δημοτική Αρχή  του Δήμου Λοκρών , για όλες τις συντονισμένες ενέργειες και την προσπάθεια που κατέβαλλαν , σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου , ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποπεράτωση του πολυδύναμου Ιατρείου Μαλεσίνας.
Πληροφορηθήκαμε οτι την Τετάρτη το πρωί ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας  Κυρμανιδης , παρευρέθηκε στον χώρο του υπο ανέγερση κτηρίου του Ιατρείου , και υποσχέθηκε την ολοκλήρωση της διαδικασίας , ώστε ενα σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας της Μαλεσίνας να μπεί σε τροχιά υλοποίησης. Ευχόμαστε και εμείς το έργο αυτό να τελειώσει σύντομα για το καλό του τόπου .
                                                                                                                                                                                              Χρήστος  Αλεξανδρής
 
Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...
randomness