Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Προετοιμάζονται για τις πυρκαγιές στην Φθιώτιδα

H  τρίτη ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο .

Στην τρίτη ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ,  εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των Υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές,  τα μέτρα πρόληψης κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη συνεδρίαση τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη   ενημέρωσης των πολιτών  για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές , ακόμη και με ειδικές καταχωρήσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης .  

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε :

Ολοκληρώθηκε με τη σημερινή συνεδρίαση το τρίτο συντονιστικό, αφού το καλοκαίρι προβλέπεται αρκετά δύσκολο. Εγκαινιάζουμε νέα τακτική, Ενιαίο Κέντρο για όλους τους φορείς που θα συντονίζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει τον πρώτο λόγο μέχρι τους εθελοντές.

Όσο καλό συντονισμό όμως και αν κάνουμε αν δεν υπάρξει υπευθυνότητα όλων των πολιτών θα υπάρχουν προβλήματα. Ειδικά οι άνθρωποι της υπαίθρου που ασχολούνται με υπαίθριες εργασίες, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.”

Φωτογραφίες