Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος για τη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα --Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αλεξανδρής 

Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή προφυλακίστηκε ο 39χρονος Χρήστος Μπαλαντίνας που κατηγορείται για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία. Μετά απο τρείς ωρες ανάκριση ο δράστης ομολόγησε την πράξη του με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο οπως τόνισε ο δικηγόρος του Λεωνίδας Κουμπούρας βγαίνοντας απο τα δικαστήρια Λαμίας. Σύμφωνα με τον κ. Κουμπούρα ο 39χρονος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στο φονικό και εξήγησε στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα τους λόγους που τον οδήγησαν να αφαιρέσει τη ζωή απο την 45χρονη παιδοψυχίατρο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Χρήστος Μπαλαντίνας, ο 39χρονος που από την αρχή θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για τον φόνο, ομολόγησε κατά την απολογία του το έγκλημα και δήλωσε πως «θόλωσε» όταν η Θώμη Κουμπούρα, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση -κατα τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου - του ζήτησε να χωρίσουν.

Πολύς κόσμος ήταν συγκεντρωμένοι στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων Λαμίας και περίμεναν την προσαγωγή του 39χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρα.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να περάσουν από μια πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου τον κατηγορούμενο και να τον οδηγήσουν κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή, αποφεύγοντας έτσι τις κάμερες και τον κόσμο .

 Όπως μας είπε ο δικηγόρος του, σήμερα η απολογία του εγινε  κανονικά σε ανακριτή και εισαγγελέα, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι και σήμερα ο εντολέας του βρισκόταν σε σύγχυση και ότι είχε πρόβλημα επικοινωνίας μαζί του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου εκείνο το βράδυ του φονικού υπήρξε ενα διπλό διαζύγιο πολιτικό και ερωτικό . Με βάση τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης ο 39χρονος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την παιδοψυχίατρο ,η  οποία εκείνο το βράδυ του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους . Παράλληλα ο 39χρονος μαζί με το θύμα ηταν στον ιδιο πολιτικό φορέα και μάλιστα με θέσεις ευθύνης για την περιοχή της Λαμίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας . Για την εμπλοκή και αλλων προσώπων στην υπόθεση ανθρωποκτονίας που απασχολεί τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Θέμης Σοφός τονίζοντας οτι ολα τα στοιχεία ερευνώνται και σύντομα θα κληθούν τα πρόσωπα αυτά να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη . ''Η Λαμιώτικη κοινωνία εχασε εναν εξαιρετο επιστήμονα και τα παιδιά και οι εφηβοι μια πραγματική μητέρα '' δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Θέμης Σοφός . ''Η οικογένεια -είπε ο κ. Σοφός -απο την αρχή του τραγικού συμβάντος αντιμετωπίζει το θάνατο του αγαπημένου τους  προσώπου με σιωπή και αξιοπρέπεια σε αντίθεση με αλλους εμπλεκόμενους που διαδίδουν διάφορα προσβλητικά για την προσωπικότητα της θανούσας σχόλια ''.  Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και η οικογένεια Κουμπούρα επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για ολα αυτά . Επι τρείς ωρες ανακρίνονταν σήμερα απο  Ανακριτή και  Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος . Στην αρχή ο 39χρονος αρνήθηκε ολες τις κατηγορίες ,στη συνέχεια ομως ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια την πράξη του ,καλύπτοντας ολα τα κενά που υπήρχαν στην δικογραφία . Ανακάλεσε στη μνήμη του γεγονότα ,εκανε λόγο για ερωτική απογοήτευση αλλά και θυμό για την αποπομπή του απο τον πολιτικό φορέα στον οποίο συμμετείχε μαζί με το θύμα . Στις ερωτήσεις γιατί μετά τη διάπραξη του εγκλήματος δεν παραδόθηκε στην Αστυνομία και προτίμησε να περιπλανηθεί στους δρόμους ,ο 39χρονος απάντησε οτι καταδιώκονταν απο δαίμονες και αλλα φαινόμενα που μόνο ο ιδιος γνωρίζει . Σύμφωνα με τον δικηγόρο Λεωνίδα Κουμπούρα ,ο 39χρονος διέπραξε το φόνο σε κατάσταση αμόκ ,οταν διαπίστωσε οτι το θύμα διατηρούσε και μια παράλληλη σχέση την οποία ηθελε να συνεχίσει . Η οικογένεια πάντως αρνείται οτι ο 39χρονος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την Θώμη Κουμπούρα και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη .

                                    "Είσαι κότα ρε!"φώναξε ο αδελφός της Θώμης στο δολοφόνο

Ο αδελφός της Θώμης, Κώστας Κουμπούρας, για μια ακόμη φορά, επιτέθηκε φραστικά στον 39χρονο, την ώρα που έβγαινε από το δικαστικό μέγαρο Λαμίας.

"Τα παλικάρια τα θυμούνται όλα! Είμαι ο Κώστας ο Κουμπούρας... είσαι κότα, ρε. Ομολόγησε και πες την αλήθεια"

Όλα αυτά τα φώναζε την ώρα που έβγαινε ο δράστης απο το γραφείο του Ανακριτή .

 

 

   

                                                                                  Το βίντεο με τους οπαδούς του Σώρρα στη Λαμία 

Στο μεταξύ το γύρο του διαδικτύου κάνει ενα βίντεο απο συγκέντρωση οπαδών της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα στη Λαμία  οπου οι συμμετέχοντες φαίνεται να δίνουν τον όρκο της «Ελλήνων συνέλευσις» τον οποίο υποχρεούνται να φωνάζουν τα νέα μέλη της μετά την εγγραφή τους στα μητρώα του πολιτικού αυτού μορφώματος.

 

Στο  video τα  νέα μέλη του πολιτικού φορέα του Αρτέμη Σώρρα  ορκίζονται σε ένα καφενείο, φωνάζοντας για κοσμικό πυρ, πολέμαρχους, ενεργό ύδωρ και συμπαντική συνειδητότητα. Το καλύτερο της όλης υπόθεσης είναι πως αν κάποιος εξ αυτών παραβεί τον πεντάλεπτης διάρκειας όρκο του «όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός του θα διαλυθεί…».

Ας δούμε όμως χρονικά, πως τοποθετούνται, τα γεγονότα και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα .

- Μέχρι το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2016, ο Χρήστος Μπαλαντίνας ήταν στενός συνεργάτης του Αρτέμιου Σώρρα και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της οργάνωσης. 

- Για πρώτη φορά στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 11.48μμ  ο Ιωάννης Καλογερόπουλος γράφει στο Facebook κατά του Χρήστου Μπαλαντίνα, τον οποίο κατηγορεί για εμπορία «ματζουνιών», κάτι που το γνώριζε για μήνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και ο ίδιος αποδέκτης των σκευασμάτων του Μπαλαντίνα. Κάτι συνέβη που ανάγκασε τον Καλογερόπουλο το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου να ψάχνει αφορμές για να διαχωρίσει τη θέση της οργάνωσης από τον Μπαλαντίνα. 

Ξαφνικά το βράδυ του φόνου ο πρώην «αδελφός», «συνέλληνας» και «συνεργάτης» του Καλογερόπουλου έβγαλε στη φόρα την πώληση βοτάνων, κάτι που γνώριζαν οι πάντες από καιρό.

- Η πρώτη αλλοπρόσαλλη ανάρτηση Μπαλαντίνα, που δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και βρισκόταν σε περίεργη κατάσταση ήταν στις 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:13 πμ. Σε αυτήν κατηγορεί τον Γιάννη Καλογερόπουλο ότι αυτός και η Βίκυ Χαραλάμπους βρίσκονται πίσω από προσπάθεια καθαίρεσης του από τη θέση του προέδρου της Ε.ΣΥ. 

- Η δεύτερη ανάρτηση Μπαλανίνα, με όμοιο συντακτικό και γραμματική γίνεται την 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:14 π.μ. δηλαδή μόλις ένα λεπτό από την προηγούμενη! Σε αυτήν λέει ότι πήγε Αθήνα για να παραδώσει στοιχεία τον Σώρρα κατά συνεργατών του και στην επιστροφή σταμάτησε στο σπίτι της δολοφονημένης παιδοψυχιάτρου. Μάλιστα, σημειώνει ότι γράφει από το κινητό του, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο από τον τρόπο γραφής και τον τονισμό. 

Παραδέχεται ότι το βράδυ που βρισκόταν στο σπίτι της Θώμης Κουμπούρα χρησιμοποίησε το κινητό της για να καλέσει συνεργάτες του στην οργάνωση Σώρρα, γιατί εκείνος δεν είχε σήμα. Από ότι φαίνεται το θέμα της αναστάτωσης ήταν η ανάρτηση Καλογερόπουλου για τα «ματζούνια» που φερόταν να διακινεί ο Μπαλαντίνας και για αυτό ήθελε να βγάλει βίντεο – ανακοίνωση. 

- Η τρίτη ανάρτηση της ημέρας ήταν στις 7.15 πμ, μόλις ένα λεπτό από την επόμενη και επρόκειτο και πάλι για μακροσκελές κείμενο. Σε αυτό αναφέρει πως ενημερώθηκε ότι η αστυνομία ήταν σπίτι του και τον έψαχνε. 

- Το τέταρτο μήνυμα στο Facebook προστέθηκε και αυτό στις 7.15 πμ και αναφέρεται στις κατηγορίες Καλογερόπουλου για τα βότανα, απαντώντας ότι ουδέποτε πληρώθηκε για αυτο  και ότι το γνώριζε ο Καλογερόπουλος από καιρό. 

«

- Το πέμπτο μήνυμα στο Facebook του Μπαλαντίνα κατά του Καλογερόπουλου, αναρτήθηκε στις 7.16πμ και μεταξύ άλλων γράφει «συνεχώς με παρότρυνες να πάω με συγκεκριμένες γυναίκες σε κάθε ομιλία και σε κάθε μέρος που πηγαίναμε όλες στημένες από εσένα βρωμιάρη». 
 

 

 

Φωτογραφίες