Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Προληπτικοί ελεγχοι για COVID19 σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα,

 

Υλοποίηση προγράμματος δειγματοληπτικών ελέγχων για COVID19 σε αθλητές και αθλούμενους, σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συμφωνήθηκε χθες μεταξύ του Προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΔΥ, συζητήθηκε η έως τώρα συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID19 στον αθλητισμό καθώς και τα επόμενα βήματα.
Όπως τονίστηκε, τόσο από τον κ. Αρκουμανέα όσο και από τον κ. Μαυρωτά, τα στάδια επανεκκίνησης της δραστηριότητας στον αθλητισμό έγιναν και γίνονται με βάση όσα ορίζουν οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και αποτυπώνονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα προπόνησης και αγώνων. Η συνεργασία ΕΟΔΥ και ΓΓΑ στην εκπόνηση, σύνταξη και έγκρισή τους, είναι κομβική προκειμένου η διαδικασία να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και εναρμονισμένη πάντα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Η συλλογή στοιχείων για την πορεία της πανδημίας και ανάμεσα στους αθλούμενους αναμένεται να συμβάλει στη σύνθεση από τον ΕΟΔΥ πληρέστερης επιδημιολογικής εικόνας για την COVID19 στη χώρα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος ΔΣ ΕΟΔΥ Άγγελος Παπανικολάου καθώς και στελέχη των δύο πλευρών.

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...
randomness