Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ραντεβού την 1η Μάη στο ''Σπίτι των Εργαζομένων '' απο το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας

Ανοικτή πρόσκληση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για κοινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σπίτι των Εργαζομένων στην Πλατεία Διάκου ,  απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) .

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για  την Δευτέρα 1 Μάη 2017 στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Διάκου με παράλληλη προκήρυξη 24ωρης παμφθιωτικής απεργίας  ενάντια στις απολύσεις, στην καλπάζουζα ανεργία, στην κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων .  

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

''Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν στοχοποιηθεί και «εκτελούνται» καθημερινά, στο όνομα του ανταγωνισμού, των ελλειμμάτων και του χρέους. Ενόψει της νέας συμφωνίας της Κυβέρνησης με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με νέα εκβιαστικά μέτρα. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέες μειώσεις μισθών, μείωση του αφορολόγητου, νέες επιδρομές στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες.

Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, της Ευρώπης, ολόκληρου του κόσμου, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο δρόμο που χάραξαν οι ηρωικοί αγωνιστές στο Σικάγο του 1886 και στη Θεσσαλονίκη του 1936, ενάντια στο τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, και ανέργους, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας την Δευτέρα 1η Μάη και ώρα 10:00 π.μ. στην Πλατεία Διάκου.

 Η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινάει και εδραιώνεται στην πράξη, στους αγώνες και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης''. 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.