Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε επιφυλακή τέθηκε ο δήμος Mακρακώμης για τον χιονιά!

 
 
Σε επιφυλακή εχει τεθεί ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Μακρακώμης για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας . Με 30 μηχανήματα από τον Δήμο συν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας , είναι ετοιμος να ριχτεί στη μάχη του χιονιά που έρχεται .
Όλο το προσωπικό του δήμου κάτω από τις οδηγίες του δημάρχου Γιώργου Χαντζή και των αρμόδιων αντιδημάρχων τέθηκε σε επιφυλακή, αλλά και σε συνεχή επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδος , τις υπηρεσίες της Περιφέρειας , καθώς και με το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση του χιονιά.
Επίσης ο Δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση με 22 Ιδιοκτήτες που διαθέτουν μηχανήματα για την αποκατάσταση ζημιών που πιθανόν να προκληθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα, θεομηνίες, χιονοπτώσεις (αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους εντός και εκτός οικισμών, αγροτικούς δρόμους, ρέμματα, χειμάρρους, διαβάσεις, τάφρους απορροής ομβρίων υδάτων , φρεάτια, μπαζωμένα γεφύρια, αποκατάσταση καταπτώσεων, διανοίξεις αποκλεισμένων δρόμων, σε οικισμούς, νεκροταφεία , κτηνοτροφικές μονάδες, υδραγωγεία κλπ) εκχιονισμός, με μηχανήματα, ρίψη αλατιού κλπ ) και μάλιστα θα ισχύει για όλο το 2021 .
Επιπλέον ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας του δήμου διαθέτει και στόλο με δυο γκρέιντερ δυο JCB φορτηγό με αλάτι, μια αλατιέρα και 4 συνοδευτικά οχήματα .
''Έχει γίνει προμήθεια από τον Δήμο αλατιού για τον πάγο , ως επίσης έχουμε και 500 συσκευασμένες σακούλες με αλάτι για τους δημότες και τις δυσπρόσιτες περιοχές μας, ως επίσης έχουμε μεταφέρει και σε Κοινότητες του Δήμου μας αλάτι για άμεση χρήση'' δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος .