Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

 

 

 

 

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι υπηρεσίες και όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , αλλά και του Δήμου Λαμιέων μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 Σύμφωνα με την ΕΜΥ, διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν ουσιαστικά όλη τη Στερεά Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τον ισχυρό παγετό.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός προχώρησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, ενώ παραμένει ανοιχτή η επικοινωνία με όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ.

 

Όπως επισημάνθηκε, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 29 σημεία αποθήκευσης και διάθεσης αλατιού με επαρκείς ποσότητες, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα 35 ιδιόκτητα και περί τα 250 έτοιμα προς μίσθωση εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, όπου παραστεί ανάγκη.

Για την ψυχρή εισβολή του Λέανδρου'' εχει προετοιμαστεί και ο Δήμος Λαμιέων . Αυτό που ζήτησε ο Δήμαρχος απο τους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και να επεμβαίνουν στα νευραλγικά σημεία της πόλης προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την κυκλοφορία . Οπως διαπιστώθηκε απο τον ελεγχο που εγινε στις αποθήκες του Δήμου υπάρχει επαρκής ποσότητα αλατιού και τα μηχανήματα του Δήμου θα είναι σε επιφυλακή για να παρέμβουν γρήγορα και αποτελεσματικά στην περίπτωση χιονόπτωσης μέσα στη Λαμία .

Εν όψει των  επερχόμενων καιρικών φαινομένων και για την προστασία των αστέγων,  το  Ά και Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων επί της οδού Αντιγόνης και Ομήρου, παραπλεύρως του Δημοτικού Θεάτρου, θα παραμείνει ανοικτό με θερμαινόμενη αίθουσα για όλο το εικοσιτετράωρο στις 16 ,  17 και  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου 2021.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή περιστατικό οι δημότες μπορούν  να επικοινωνούν  με την αρμόδια υπάλληλο κ. Γεωργία Χαντζηγιάννη ( 2231022611 - 6976295794)

 

Χιονόπτωση εχουμε   στα ορεινά χωριά της Σπερχειαδας ,  του Δομοκού και στην Λοκρίδα ,  ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού .

 

    

Αθλητικά

Μια... κανονική ΑΕΚ εμφανίστηκε μετά από καιρό στο ΟΑΚΑ και επικράτησε εύκολα 2-0 του Απόλλωνα με σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (7΄,25΄). Έτσι με την ολοκλήρωση της 25ης...
randomness