Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε κλίμα συγκίνησης το Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Θεοπίστης

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου τ.ε. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής αγίου Γεωργίου Μύλων το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης, Γερόντισσας Θεοπίστης.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Φθι΄πωτιδος, ο οποίος στην συνέχεια τέλεσε και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτρ0οπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Φώτιο Γρηγοριάτη, Πνευματικό της Μονής και άλλους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας καθώς και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και τους Αρχιδιακόνους π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο και π. Ευστάθιο Κατόπη.

Στο Ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε χορός Ιεροψαλτών, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, Μουσικοδιδασκάλου κ. Δημητρίου Μαντέ.

Πολλοί ήταν οι πιστοί, οι οποίοι από νωρίς το πρωί μετέβησαν στην Ιερά Μονή για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της αειμνήστου Γερόντισσας Θεοπίστης και να προσευχηθούν για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής της, ανάμεσά τους, πολλά πνευματικά της παιδιά, Μοναχές από Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, του Αντιπεριφεριάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και πλήθος πιστών από την Ανατολική Φθιώτιδα και την ευρύτερη περιοχή.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness