Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , ο Περιφερειάρχης Στερεάς για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας και Ταμείο Ανάκαμψης

 

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη είχε χθες ο Περιφερειάρχης Στερεάς για την ανασυγκρότηση της Βόρεις Εύβοιας , τα εργα του Ταμείου Ανάκαμψης , το πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης '' και την τουριστική ανάπτυξη .

Συγκεκριμένα ο  Περιφερειάρχης συμμετείχε στην ειδική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία συμμετείχαν επίσης, κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς επίσης εκπρόσωποι των μελετητικών ομάδων και των χορηγών των μελετών της ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σταύρος Μπένος παρουσίασε την πορεία, τα βασικά χαρακτηριστικά και τα χρονοδιαγράμματα των μελετών για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό στη σημασία της στρατηγικής αντιμετώπισης των νέων, αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων της περιοχής, όπως το οδικό δίκτυο, αλλά και στη συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είχε συναντήσεις εργασίας με τον  Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη για την ανάδειξη της Στερεάς Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων ο τρόπος προβολής της Στερεάς Ελλάδας στη νέα τουριστική καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε επίσης η δωρεάν συμμετοχή και προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο ΕΟΤ το 2022, ενώ ακολούθησε συνεργασία για τη βέλτιστη αξιοποίηση της χρηματοδότησης ύψους 2.000.000 €, που έχει εξασφαλιστεί ειδικά για την τουριστική προβολή της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας.


Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός είχε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη. Συζητήθηκαν έργα τα οποία έχει ήδη ωριμάσει μελετητικά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον άξονα οδικής ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συζητήθηκε επίσης, η προοπτική ένταξης και νέων έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Διαδικασία που θα προχωρήσει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness