Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σταϊκούρας: Έρχονται μειώσεις αλλά και αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μικτή εικόνα θα έχει ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για πολλούς φορολογούμενους μετά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών και την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού περίπου 3.000 περιοχών που σήμερα είναι εκτός.

Η όλη αυτή διαδικασία επικαιροποίησης που είναι και απότοκο δεσμεύσεων έναντι των θεσμών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα όπως τόνισε ο υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας το πρωί της Τρίτης στα Παραπολιτικά Fm θα μειωθεί σε κάποιες περιοχές ενώ θα αυξηθεί σε άλλες όπου είναι απαραίτητο να γίνει αυτό ανάλογα με τις εισηγήσεις των εκτιμητών.

Παράλληλα ο κ. Σταίκούρας επανέλαβε σε σχέση με την κρίση ότι «οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες» τονίζοντας ωστόσο ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Εξειδικεύοντας ανέφερε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα». Πάντως ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Τέλος, ανέφερε πως αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη διαγραφή χρεών τόνισε πως η Ελλάδα αξιοποιεί το βέλτιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια είπε πως η κυβέρνηση τα αξιολογεί όλα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια και όσα κοκκινίσουν στο μέλλον.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.