Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Λαμία την Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στη Λαμία θα βρεθεί την Κυριακή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης . Ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με στελέχη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , ενω αναμένεται να μιλήσει σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης αναλύοντας τις θέσεις του για το νέο πολιτικό φορέα ενόψει των  εκλογών  του Νοεμβρίου . 

 Τα περισσότερα διαδικαστικά ζητήματα για την εκλογική αναμέτρηση της 12ης Νοεμβρίου. 

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, η επιτροπή αποφάσισε να υπάρχουν τελικά δύο λίστες ψηφοφόρων. Μία που θα αποτελούν τα μέλη του νέου φορέα και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες και μία δεύτερη, «φίλων» της παράταξης, των οποίων τα στοιχεία θα καταστραφούν μετά από δύο μήνες έτσι ώστε τα επιτελεία να έχουν τον χρόνο να μελετήσουν τα στοιχεία σε περίπτωση που θέλουν να υποβάλλουν κάποια ένσταση. 

Το αντίτιμο για την συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ορίστηκε στα 3 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη των εξόδων των εκλογών. Η επιτροπή αποφάσισε να παραμείνει αποφάσισε να παραμείνει  ανοιχτή η ηλεκτρονική εφαρμογή που συμπληρώνουν όσοι θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά στις εκλογές. 

 Πρόθεση της επιτροπής είναι η ύπαρξη καλπών τουλάχιστον σε όλους τους καποδιστριακούς δήμους της χώρας, όμως αυτό προϋποθέτει δύο παραμέτρους. Πρώτον, την ύπαρξη εθελοντών για την δημιουργία εφορευτικών επιτροπών και δεύτερον, την ύπαρξη αντιπροσώπων τουλάχιστον δύο υποψηφίων, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.