Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για υποβάθμιση και απαξίωση του Χ.Κ. Παρνασσού

 

Στη Βουλή μετέφερε τις καταγγελίες της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την υποβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (Φτερόλακα) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Μεταξύ άλλων στην από 22/01/2021 επιστολή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας, κ. Αθ. Στιβακτή, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, η οποία και κατατέθηκε στη Βουλή με την από 27/01/2021 αναφορά του Βουλευτή Φθιώτιδας καταγγέλλεται ότι:

«Δεν έχει διενεργηθεί ο απαιτούμενος πενταετής έλεγχος στις εγκαταστάσεις στη Φτερόλακα, ενώ τα καινούρια εξαρτήματα παραγγέλθηκαν μόλις στις 18 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έκδηλη ανησυχία ότι η επικείμενη επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου θα το βρει ανέτοιμο […] Είναι προδήλως πασιφανές ότι, από στοχευμένες ενέργειες και μεθοδεύσειςοδηγούμαστε στην ολική απαξίωση και υποβάθμισητης Φτερόλακας…»

Ταυτόχρονα, εντός της επιστολής της, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κάνει λόγο για προηγούμενες συναντήσεις με αρμοδίους οι οποίοι και παρείχαν διαβεβαιώσεις για την έγκαιρη προετοιμασία της λειτουργίας των μερών του Χιονοδρομικού Κέντρου, αναφέροντας τα εξής:

«Έχοντας έκδηλη την ανησυχία μας για την ολοκλήρωση της συντήρησης πριν το τέλος του προηγουμένου έτους θέλοντας να ενημερωθούμε επίσημα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Διευθυντή του Χ.Κ. Παρνασσού…στις 22 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι, όλα ήταν έτοιμα για τη λειτουργία όλου του Χιονοδρομικού Κέντρου, θεωρώντας από την πλευρά μας ότι άπαντα τα μηχανήματα λειτουργίας είχαν ελεγχθεί και συντηρηθεί, ως μας είχε αναφέρει».

Τέλος, σύμφωνα με το Βουλευτή Φθιώτιδας καθίσταται αντιληπτό ότι σε μια ήδη σχεδόν χαμένη τουριστική χρονιά λόγω της πανδημίας, οφείλουν όλοι οι φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να διασωθείό,τι είναι δυνατό. Η εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, όταν αυτή κριθείαπό τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ότι πρέπει να επιτραπεί, αποτελεί ζήτημα από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Ας μην προστίθενται επιπλέον προβλήματα στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, λόγω των αστοχιών των υπευθύνων.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.