Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Λαμίας :«Ένα γλυκό ξημέρωμα. Δεκατέσσερις Ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Λαμίας από τους Γερμανούς  κατακτητές,  την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 8.00 θα γίνει  παρουσίαση του βιβλίου «Ένα γλυκό ξημέρωμα. Δεκατέσσερις Ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής»

Την επιμέλεια του βιβλίου που παρουσιάζει  14 ιστορίες κόμικς από την Αθήνα της κατοχής , είχαν οι Μενέλαος Χαραλαμπίδης και Γιάννης Κουκουλάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος, όπου φιλοξενείται η  ενδιαφέρουσα  έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την Εθνική Αντίσταση και την Απελευθέρωση με τίτλο «Η Λαμία στον πόλεμο, 1940-1944».

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Λαμιέων , το Σωματείο  «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» και το Γ.Α.Κ. Ν. Φθιώτιδας

Τι συνέβαινε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής; Πώς ήταν η ζωή κάτω από τη γερμανική μπότα;
Ποιοι και πώς αντιστάθηκαν; Και ποιο συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Μα, πάνω απ’ όλα, πώς ήρθε η απελευθέρωση;
Δεκατέσσερις Έλληνες δημιουργοί κόμικς, μπρος στο δέος και τον αποτροπιασμό που γεννά η τρομακτική διάσταση του εγκλήματος, αντιτάσσουν τη μνήμη, προτάσσουν τη γνώση και παρακινούν σε εγρήγορση.

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...