Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην Αταλάντη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης σε εκτακτη σύσκεψη μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοιού --Αρνητικά τα αποτελέσματα για τους τρείς εργαζόμενους

Eκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο του Δήμου Λοκρών με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη  και τη συμμετοχή του Δημάρχου Θανάση Ζεκεντέ , των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων των υπηρεσιών υγείας , μετά και το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοιού που εμφανίστηκε στην Αταλάντη . Παράλληλα, με αποκλειστική δαπάνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο  πραγματοποίησε  απολύμανση σε κτίρια της Αταλάντης, στα οποία στεγάζονται Υπηρεσίες (Δημαρχείο, Γραφείο Κίνησης Δήμου, Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου, το Μεταφορών της Π.Ε. Φθιώτιδας και το ΕΦΚΑ Αταλάντης)
Στη συνέχεια εγινε αυτοψία για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα καιρικά  φαινόμενα.

''Είμαστε όρθιοι , από εσάς ζητάμε να προσέχετε και να τηρείτε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί. Η Φθιώτιδα αντέχει'' δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης .

Στην  έκτακτη συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη συμμετείχαν ο  Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ Αθανάσιος Καρακάντζας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών  Μαρία Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Καπουκίνης, Κωνσταντίνος Σούλιας και Νικόλαος Ανεστάκος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Φθιώτιδας Πολύζος Ζώης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Φθιώτιδας κα Αλεξάνδρα Πλατιά, η Διευθύντρια του ΚΥ Αταλάντης  Μαρία Γεωργοπούλου, ο Διοικητής του ΑΤ Αταλάντης Σωτήρης Σκαρμούτσος και ο Διοικητής του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Αταλάντης Άρης Μπεκιάρης.

Στη σύσκεψη ελέγχθηκαν όλα τα πραγματικά περιστατικά που προηγήθηκαν, αλλά και όσα ακολούθησαν μετά τη διαπίστωση του κρούσματος. Από τη διαπίστωση και μετά εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τηρήθηκαν απαρέγκλιτα οι διαδικασίες, που ορίζονται από τα  πρωτόκολλα τόσο του ΕΟΔΥ όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  Η επιχείρηση στην οποία εργάζεται η νοσούσα, τόσο πριν όσο και μετά λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (εκ περιτροπής απασχόληση, ατομικά είδη προστασίας, απολυμάνσεις κλπ).
  Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κυρμανίδη συστείνεται αμεσα  τοπικό συνεργείο ιχνηλασίας , ενω αυστηριοποιείται   ακόμα περισσότερο η αστυνόμευση στην περιοχή για την τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας.
  ''Καλούμε τους πολίτες που τυχόν έχουν έρθει σε επαφή με τη νοσούσα, να συνεργαστούν στην ιχνηλασία και να ενημερώσουν άμεσα είτε τη Διευθύντρια του ΚΥ Αταλάντης είτε το Δήμαρχο προσωπικά και φυσικά να αυτοτοποθετηθούν σε καθεστώς καραντίνας κατ οίκον. Θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός των προσωπικών δεδομένων και η χρήση τους θα γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο μόνο από τους εντεταλμένους του ΕΣΥ .

Επιπλέον σήμερα με εντολή μου και δαπάνες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πιστοποιημένο ειδικό συνεργείο πραγματοποίησε απολύμανση στα παρακάτω κτίρια που βρίσκονται στην Αταλάντη: Δημαρχείο, Γραφείο Κίνησης, Γραφείο Πρόνοιας, ΚΕΠ, Πολεοδομίας, Τμήμα Μεταφορών Αταλάντης της ΠΕ Φθιώτιδας και ΕΦΚΑ.

Αγαπητοί συμπολίτες το πρώτο κρούσμα στη Φθιώτιδα είναι λογικό και να μας στενοχώρησε και να μας ανησυχεί. Σας καλούμε όμως να μετατρέψουμε αυτή την εύλογη ανησυχία σε όφελος ατομικό και συλλογικό. Αφενός όσες και όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο, να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και όργανα, αφετέρου να αυξήσουμε, αν είναι δυνατό σε απόλυτο βαθμό, τα ποσοστά της ατομικής ευθύνης. Τώρα έχουμε επιπλέον λόγους να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα που μας επιβάλουν. Να πούμε ναι στην ευθύνη! Από την άλλη τόσο ο τρόμος και ο πανικός όσο και η απερισκεψία και η ανευθυνότητα είναι κακοί και επικίνδυνοι σύμβουλοι ετούτες τις ώρες.

Όλοι εμείς οι θεσμικοί φορείς στεκόμαστε όρθιοι, αξιόμαχοι και κυρίως ψύχραιμοι και υπεύθυνοι. Από σας ζητάμε καλή διάθεση και συνεργασία. Όλοι Μαζί θα ξεπεράσουμε τη «μπόρα»\\ τονίζει ο κ. Κυρμανίδης .

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές δήλωσε :''Σε συνέχεια του πρώτου κρούσματος COVID-19 στην Αταλάντη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών για να συζητηθούν οι απαραίτητες ενεργείες προφύλαξης του πληθυσμού. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Λοκρών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Πολιτικής Προστασίας, του Υγειονομικού, του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης.
Εξετάστηκαν τα δεδομένα, συμφωνήθηκε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ που έχει την ευθύνη να δημιουργηθεί τοπικά υποστηρικτική ομάδα για την ιχνηλάτηση του κρούσματος κορωνοϊού, να ελεγχθούν και επιβεβαιωθούν τα μέτρα ασφαλείας της επιχείρησης που εμφανίστηκε το κρούσμα, να υπάρχει άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την εξέλιξη της κατάστασης και να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως απαιτείται ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των μέτρων. Ήδη το ΑΤ Λοκρών έχει επιδόσει 12 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και συμφωνήθηκε πως κανένα πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση δεν θα διαγραφεί.
Το κρούσμα είναι καλά στην υγεία του και ήδη έγινε επικοινωνία με κοινωνική λειτουργό για τη ψυχολογική του υποστήριξη''.

Στο μεταξύ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των δειγμάτων  για κορωνοιό  που ελήφθησαν χθες στο Νοσοκομείο Λαμίας από τους τρείς εργαζόμενους από την Αταλάντη που δουλεύουν στον ίδιο εργασιακό  χώρο με τη 37χρονη  γυναίκα που βρέθηκε θετική  στον κορωνοιό

 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Διαγόρας Ρόδου πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε στη Λάρισα του τοπικού Απόλλωνα με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 2...