Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην πρώτη γραμμή οι Δήμαρχοι !

Στα σχολεία των Δήμων της Φθιώτιδας βρίσκονται πλέον οι μάσκες των μαθητών. Οι μάσκες παρελήφθησαν απο τους Δημάρχους την Κυριακή από το Δήμο Λαμιέων μετά την αποστολή τους από τη ΚΕΔΕ.  

Ήδη εχουν παραληφθει και τα παγουρίνια τα οποια διανεμήθηκαν χθες στους μαθητές με την εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για αλλη μια φορα οι δήμοι στη πρώτη γραμμή απέδειξαν οτι διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά και μπορούν να προσφέρουν λύσεις εκεί που η κεντρική διοίκηση αδυνατεί να φτάσει. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας. “Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τους μαθητές που ξεκινούν τα μαθήματα τους. Όλοι θέλουμε η σχολική χρονιά να εξελιχθεί ομαλά και να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή” δηλώνει ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

Ο ρόλος των γονιών είναι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά σημαντικός για να μπορέσουν οι μαθητές να κατανοήσουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους και να εκπαιδεύσουν τους μαθητές να δίνουν προτεραιότητα στην προστασία και προφύλαξη τους.

Οι καθαρίστριες καλούνται να εργαστούν για να καλύψουν αυξημένες ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας σε όλους τους χώρους των σχολείων.

Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές είναι αρωγοί σε κάθε ανάγκη που δεν θα μπορέσουν να επιλύσουν τοπικά οι σχολικές μονάδες.

Ο “Ανεμος”

 

Φωτογραφίες

   

randomness