Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο ΕΣΠΑ με 2,6 εκατ. ευρώ η κατασκευή δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Εύβοια

Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο κατασκευής 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, με συνολικό προϋπολογισμό 2.636.000,00 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την κατασκευή 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), έναν στην περιοχή του Αλιβερίου, ο οποίος θα λειτουργήσει και ως Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΣΜΑΥ), και έναν στην περιοχή της Κύμης. Τα αλλα έργα αφορούν στην εκτέλεση των εργολαβιών κατασκευής των απαιτούμενων υποδομών του ΣΜΑ-ΣΜΑΥ Αλιβερίου και του ΣΜΑ Κύμης αντίστοιχα.

Με το υποέργο 3 θα γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού των ΣΜΑ. Το υποέργο 4 αφορά εργολαβία βελτίωσης βατότητας των οδών πρόσβασης στους ΣΜΑ. Το υποέργο 5 αφορά σε σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο. Στις υποδομές των δύο ΣΜΑ θα εκτελείται η διαδικασία μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του, τα οποία θα μεταφέρονται με τον προμηθευθέντα εξοπλισμό στους ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας και των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Σχηματαρίου.

Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτησή του. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ενώ χρονικός στόχος για την υλοποίηση του εργου που λύνει οριστικά το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων  ορίστηκε η  1 Οκτωβρίου 2018. 

Τα εργα για την διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα , φαίνεται να ξεμπλοκάρουν απο τις γραφεικοκρατικές διαδικασίες και προχωρούν   σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο για την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εγκαίνια τριών νέων κυττάρων.


   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.