Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Νικολίτσι του Δήμου Μακρακώμης ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών την Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Το Νικολίτσι  του Δήμου Μακρακώμης  επέλεξε ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών να τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία στις 24 Νοεμβρίου  , κάνοντας πράξη αυτό που είπε κατα την τελετή της ενθρονισής του στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας .

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Σεβασμιώτατος τόνισε :''Δεν θα σας ζητήσω να έρθετε εσείς σε εμένα, αλλά από σήμερα ξεκινώ και έρχομαι εγώ σε σας''. Πόρτα πόρτα, σπίτι σπίτι, στις πόλεις και στα χωριά μας, παντού, στους δρόμους, στα σχολεία, στα γήπεδα, στις πλατείες, στα καφενεία, στα χωράφια, στις στάνες, στα εργοστάσια, σπιθαμή προς σπιθαμή θα οργώσω τη μητρόπολή μας.

Δώστε μου μονάχα λίγη πίστωση χρόνου, διότι είναι μεγάλη η μητρόπολη μας. Η αγάπη και ο πόθος όμως θα μηκρύνει τις αποστάσεις και θα εκμηδενίσει πολύ γρήγορα τα χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της κανονικής μας δικαιοδοσίας''.

  Ως συμβολική έκφραση των  προθεσεών του , ο νέος Μητροπολίτης κ. Συμεών ανακοίνωσε απο αμβωνος οτι την προσεχή Κυριακή ,στις 24 Νοεμβρίου, θα τελέσει την πρώτη του κυριακάτικη Θεία Λειτουργία σε ένα από τα μικρότερα  ορεινά χωριά της Μητρόπολης Φθιώτιδας . Οπως είπε θα λειτουργήσει  στο Νικολίτσι της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας στο Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο χωριό που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την έδρα της Μητρόπολης  και που σήμερα  έχει μονάχα ενα κάτοικο.

''Γι’ αυτόν τον ένα, για τον κάθε ένα, γι’ αυτόν τον φύλακα του χωριού και για τον κάθε θεματοφύλακά της ιστορίας του τόπου μας θα λειτουργήσω εκεί την επόμενη Κυριακή. Να τον ευλογήσω, να τον ασπασθώ και να του πω και να του φανερώσω ότι η Εκκλησία μας είναι η μάνα όλων και ότι ο επίσκοπός του είναι γι΄ αυτόν πατέρας, αδελφός, φίλος, οικείος'' σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Συμεών .


Επίσης  ζήτησε απο τους τοπικούς αρχοντες του Δήμου να μεταφέρουν  στους δημότες  ότι τους  περιμένει στο Νικολίτσι  στην τέλεση της θείας Λειτουργίας

Φωτογραφίες