Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο πλευρό των πληγέντων απο την θεομηνία οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας

Μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και στους πληγέντες κατοίκους της φονικής θεομηνίας στις περιοχές τις Δυτικής Αττικής , εστειλαν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ , ο πρόεδρος Λουκάς Υπερήφανος εκ μέρους ολων των Δημάρχων δήλωσε  τη συμπαράσταση  στις οικογένειες  των θυμάτων της θεομηνίας .  Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ζήτησε να γίνει ενδελεχής διερεύνηση των παραγόντων που συντέλεσαν στην τραγωδία και με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων να αναληφθούν άμεσα ενέργειες με στόχο την πρόληψη και την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον».

Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε το θέμα της δρομολογούμενης μεταρρύθμισης στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει κίνδυνος απορρόφησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από όμορα Πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και κατάργησης ορισμένων σχολών. Με απόλυτη σύμπνοια, το Δ.Σ. δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την αποδυνάμωση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αλλά αντίθετα ότι θα διεκδικήσει ακόμη πιο σθεναρά τη δημιουργία και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.  Αξίζει να σημειωθεί οτι για το θέμα της πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης εχει αναλάβει πρωτοβουλία και την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη παρουσία και του Περιφερειάρχη ,  με στόχο την προώθηση της διεκδίκησης για το Πανεπιστήμιο και παράλληλα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΤΕΙ.

 Για  την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων για τα έργα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας , οι δήμαρχοι  αποφάσισαν  να υιοθετήσουν  το σενάριο κατανομής, που βασίζεται στη συνεκτίμηση των γεωμορφολογικών και των παραγωγικών χαρακτηριστικών των Δήμων, λαμβάνοντας επιπλέον μέριμνα για την ύπαρξη ενός ελάχιστου ποσού ανά Δήμο, με στόχο την προστασία των μικρών κυρίως Δήμων, όπως Ερέτριας, Σκύρου, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας. 

Φωτογραφίες