Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ και τηλεδιάσκεψη εργαζομένων με Χρήστο Σταϊκούρα

Σε έναν ακόμη αγωνιστικό σταθμό του δίχρονου αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μετατράπηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης και ενημέρωσης που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Δεκέμβρη το  Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Εργαζόμενοι μαζί με αντιπροσωπείες Συνδικάτων και φορέων από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική αποχαιρέτησαν αγωνιστικά το 2021 και έστειλαν το μήνυμα για νέες κινητοποιήσεις τη χρονιά που έρχεται. Το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τη  κινητοποιησή τους εξέφρασαν για μια ακόμη φορά  την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τόσο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης , όσο και για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Κώστας Παρασκευάς και Γιάννης Πρωτούλης, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, ο Κώστας Μπασδέκης μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ.

Στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, σημείωσε αρχικά ότι οι εγκληματικοί σχεδιασμοί που εφαρμόζει η κυβέρνηση στη ΛΑΡΚΟ εδώ και δύο χρόνια έχουν οδηγήσει στην περαιτέρω απαξίωση των εγκαταστάσεων και της ίδιας της εταιρείας. Προσδιόρισε μάλιστα ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί για πρώτη φορά στη ΛΑΡΚΟ από το Δημόσιο για να προχωρήσει η ειδική εκκαθάριση, αν δίνονταν για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας, η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ θα ήταν εντελώς διαφορετική. Τόνισε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση επιβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους, που από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προτάσεις για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και του λαού της χώρας, που έρχονται σε αντιπαράθεση με τα σχέδια της κυβέρνησης που στέλνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία και ολόκληρες περιοχές στον οικονομικό μαρασμό.

Πρόσθεσε επίσης ότι παρά τις μεγάλες περικοπές στη μισθοδοσία και τον πόλεμο που δέχονται, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αντέχουν, στέκονται όρθιοι και συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους. Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Πολίτης ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στη συγκέντρωση, αλλά και συνολικότερα έχουν στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Για συνέχιση του αγώνα έκανε λόγο στο χαιρετισμό του και ο Ανδρέας Κορέντζελος, γραμματέας του Σωματείου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι να απολυθούν ακόμη και χωρίς αποζημιώσεις.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Στερεάς .

«Η διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, ο εκσυγχρονισμός της και η ανάπτυξή της πάνε "πακέτο" με τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Δεν είναι ξεκομμένα. Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής μας και τους εργαζόμενους της χώρας μας, θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για να κατοχυρώσουμε τα δίκαια και τίμια αιτήματά μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τετάρτη μεταξύ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα .

Ο υπουργός απο την πλευρά του , δεσμεύτηκε στο πρώτο 15νθήμερο του νέου ετους να πραγματοποιηθούν αλλες δύο συζητήσεις μεταξύ των Σωματείων και της κυβέρνησης ετσι ωστε να ενημερωθούν και απο τα αλλα αρμόδια υπουργεία για τις εξελίξεις . 

Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων