Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα σε περιοχή της Ιτέας Φωκίδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ένας 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Ειδικότερα, από ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός περιφραγμένου αγροκτήματος, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (1,80) μέτρων, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε ακολούθως στην οικία του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) γυάλινα δοχεία, που περιείχαν συνολικά (100) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

 

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

 

Επίσης το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν , σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, τέσσερα  άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

 

 

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Θήβας, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

 

 

Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, χθες το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

 

 

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, διότι στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

 

 

 

Τέλος, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, σήμερα μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λαμία, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Συνελήφθησαν επίσης 5 άτομα σε περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας, τα οποία κατηγορούνται  για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων

 

 

 

Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και κάλυκας κυνηγετικού όπλου

 

 Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 49, 25, 36 και 48 ετών, καθώς και μία 50χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

 

 

 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες περιοίκων, για άσκοπους πυροβολισμούς από το εσωτερικό οικίας στην ανωτέρω περιοχή.

 

 

 

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτι όπου διαμένουν ο 49χρονος και ο 25χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του τον Δεκέμβριο του 2014 στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Για την ανωτέρω κλοπή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.

 

 

 

 

 

Επιπλέον, από το ανωτέρω σπίτι, κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε (50) κυνηγετικά φυσίγγια και από τον αύλιο χώρο αυτού, εντός γλάστρας, ένας κάλυκας από πυροδοτημένο κυνηγετικό φυσίγγιο.

 

 

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατελήφθησαν η 50χρονη, ο 36χρονος και ο 48χρονος, να έχουν εγκατασταθεί σε αυτοσχέδια παραπήγματα, εντός δημοτικών και ιδιωτικών χώρων, άνευ σχετικής αδείας από αρμόδια Αρχή, καθώς και για άλλες παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

 

 

 

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

 

 

 

 

 

Οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

 

 

 

Φωτογραφίες