Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμπαράσταση στους απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Λαμιέων απο Κυριακάκη-Στάικο

 

 

Εκδικάζεται σήμερα  Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο της Λαμίας η έφεση των 46 απολυμένων εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων.

Όπως είναι γνωστό, οι 46 εργαζόμενοι συμβασιούχοι απολύθηκαν το 2017, μετά από την άρνηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεών τους.  Στο πλευρό των συμβασιούχων ενόψει της σημερινής δίκης , τάσσονται με κοινή ανακοινωσή τους οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, "Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία" με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη και "Λαμία -Νέα Προοπτική" με επικεφαλής τον Θωμά Στάικο. 

Στην κοινή ανακοινωσή τους οι δύο παρατάξεις σημειώνουν τα εξής : 

''Είναι  γνωστό ότι οι συμβασιούχοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας. Δυόμιση χρόνια μετά οι απολυμένοι εργαζόμενοι με την έφεσή τους συνεχίζουν να διεκδικούν τη δικαίωσή τους, με την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δουλειά .

 

Ειδικά αυτήν την χρονικοί περίοδο που οι ανάγκες για καθαριότητα είναι αυξημένες και λόγω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης στην χώρα μας,

  • Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων.

  • Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους για το δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  • Διεκδικούμε μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  • Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

  • Καλούμε την σημερινή δημοτική αρχή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους''.

 

 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness