Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συναντήσεις Γιάννη Οικονόμου με Βορίδη-Στρατάκο για ελιές καλάμων και δύτες

Συναντήσεις εργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποίησε ο βουλευτής Γιάννης Οικονόμου για θέματα που αφορούν τους δύτες και τους παραγωγούς ελιάς καλαμών της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό κ. Μ. Βορίδη και την Ένωση Δυτών Παράκτιας Αλιείας Κεντρικής Ελλάδας. Στη συνάντηση τέθηκαν στον υπουργό ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο αλιείας ασκιδίων και ολοθουρίων που τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον. Τέθηκαν επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με την πολυνομία και την σύγχυση που επικρατεί σχετικά με την άδεια που πρέπει να έχουν οι δύτες ανάλογα με το ποιο είδος αλιεύουν από το βυθό. Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που του τέθηκαν σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να προβεί σε ανάλογες ενέργειες.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Στρατάκο και  αφορούσε το πρόβλημα με την αδυναμία διάθεσης αλλά και τις πολύ χαμηλές τιμές τις ελιάς καλαμών, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους καλλιεργητές της Λοκρίδας. Αντικείμενο της συζήτησης δεν ήταν απλώς η ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών, κατεύθυνση προς την οποία κινείται το υπουργείο και για την οποία θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αιτιών της κατάρρευσης της τιμής. Για το λόγο αυτό στη συνάντηση συμμετείχαν παραγωγοί όχι μόνο από τη Λοκρίδα αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας που παράγουν ελιά καλαμών.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.