Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συναντήσεις Γιώργου Κοτρωνιά με Συλλόγους του Αναπηρικού Κινήματος στη Φθιώτιδα

 

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, μετά την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία ζήτησε και συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων του αναπηρικού κινήματος και αφ’ ενός ενημέρωσε για τις καινοτομίες του νέου νόμου, σε σχέση με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ, τις νομοθετικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έλαβε ο ίδιος και τα αποτελέσματά τους, αφ’ ετέρου κατέγραψε τις προτάσεις τους σε ειδικά θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ της περιοχής μας.

  Η πρώτη συνάντηση ήταν με την Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Στερεάς Ελλάδας, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Κωνσταντίνα Τσώνου.  

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας κ. Λεωνίδα Μίχο, ο οποίος αφού αναφέρθηκε σε θετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τον προσωπικό βοηθό και τις ενισχύσεις στον καιρό της πανδημίας, αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου στη Λαμία, η οποία είναι σημαντική και ίσως μοναδική στην Ελλάδα. 

 Η τρίτη συνάντηση ήταν με έναν παλαιό συνεργάτη και πρωτοπόρο του αναπηρικού κινήματος τον  Δημήτρη Καλαμάτα, Πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών Λαμίας στα γραφεία του Συλλόγου . 

Ο βουλευτής σε όλες τις συναντήσεις κατέθεσε τις έως τώρα παρεμβάσεις του προς τα αρμόδια Υπουργεία, με σημαντικότερη την προς την Υφυπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου σχετικά με τον καθορισμό ποσοστού για την πρόσληψη στο Δημόσιο αδελφών των ΑμεΑ.

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.