Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση Καραΐσκου - Οικονόμου στο Μαξίμου για όλα τα θέματα του Δήμου Λαμιέων

Με τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου είχε την Τρίτη (28/9) ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος.

Οι δύο άνδρες, είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια της συνάντησής τους, να μιλήσουν για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου όπως το Master Plan της ΠΕΛ αλλά και όλων των υπόλοιπων μεγάλων έργων που βρίσκονται προς αξιοποίηση τόσο στη Δημοτική Ενότητα Λαμίας, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. 

 

Αναλυτικά ο κ. Καραΐσκος, ανέφερε για τη συνάντησή του με τον κ. Οικονόμου:

 

"Χθες είχα τη χαρά και τη τιμή να συναντηθώ και να συζητήσω με τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μας δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία να τον ενημερώσουμε και να συζητήσουμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου μας και για τη πορεία των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει σε σχέση με αυτά και συγκεκριμένα για τη Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας και το master plan για την αξιοποίηση της, την ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπύλων και της ολοκληρωμένης πρότασης του Δήμου Λαμιέων, τη πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Λαμιέων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση και την αξιοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου Τσαλτάκη, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου αστικού πάρκου.

Επίσης συζητήσαμε με τον κ. Υφυπουργό τα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης μας που είχαμε με την ιδιότητά του ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως το ζήτημα της ενίσχυσης, με χρηματοδότηση του έργου της αγροτικής οδοποιίας που έχει μελετήσει και ωριμάσει ο Δήμος Λαμιέων στις Δημοτικές Ενότητες Γοργοποτάμου, Λιανοκλαδίου και Υπάτης, ενώ ενημερωθήκαμε από τον ίδιο και για τη πορεία των αρδευτικών έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στα όρια του Δήμου Λαμιέων, όπως το αρδευτικό δίκτυο της Ηράκλειας, η μελέτη του αρδευτικού έργου Ανθήλης - Ροδίτσας και το υπό κατασκευή αρδευτικό δίκτυο της ανατολικής Βίστριζας.

Μας ενημέρωσε δε και για τις πρωτοβουλίες του στο μεγάλο ζήτημα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λαμιέων και συγκεκριμένα των Λουτρών Ύπάτης, των Θερμοπυλών αλλά και για τα Ψωρονέρια.

Αναλύσαμε διεξοδικά όλες τις πτυχές των παραπάνω θεμάτων και ο κ. Υφυπουργός, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του σε αυτά, αλλά και την πρόθεσή του να συμβάλει με πρωτοβουλίες στην προώθηση τους και στην επίλυση των επιμέρους ζητημάτων που τέθηκαν.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου για τη συνεργασία μας και την εξαιρετική, ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση που είχαμε, καθώς και για τη πρόθεση του να συμβάλει και να προωθήσει θέματα, εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας".