Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανό Πολιτικής Προστασίας στην Αταλάντη για τη λήψη μέτρων πρόληψης διασποράς του COVID-19

 
Συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών για τη λήψη μέτρων πρόληψης διασποράς του COVID-19.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές , ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών Παναγιώτης  Καπουκίνης και Αντώνης  Καραμίντζιος , η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία  Γιαννοπούλου , η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης  Μαρία Γεωργοπούλου , ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών Σωτήρης  Σκαρμούτσος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λοκρών .
Ο Δήμαρχος Λοκρών  αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιχνηλάτησης και λήψης δειγμάτων των επαφών του κρούσματος COVID-19 που ανιχνεύθηκε στην Αταλάντη και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, το γεγονός ότι μόνο ένα από τα δεκαεννέα δείγματα που ελήφθησαν από τις επαφές του 28χρονου, ήταν θετικό. Τέλος, επεσήμανε ότι με την πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης θα περιοριστεί κάθε κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή της Αταλάντης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας  ανέφερε ότι ο χειρισμός του πρόσφατου κρούσματος COVID-19 στην Αταλάντη ήταν ο ενδεδειγμένος και ότι το νέο περιστατικό θα τύχει αντίστοιχης αντιμετώπισης. Στη συνέχεια τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση τοπικού «lockdown», αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση εν όψει της θερινής περιόδου και των τοπικών εκδηλώσεων (εμποροπανηγύρεις). Επίσης, ανέφερε ότι ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη της ενημέρωσης των Δημοτών για την πορεία υποθέσεων που αφορούν σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης  τόνισε ότι τα νέα για την Αταλάντη είναι ευχάριστα μετά τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες. Εντούτοις, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί μπορεί το αποτέλεσμα του τεστ ανίχνευσης κορωνοϊου σε ένα άτομο να είναι αρχικά αρνητικό και μετά την πάροδο ορισμένων ημερών η επανάληψη του τεστ να δώσει αντίθετο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει εμπύρετο περιστατικό μέχρι τώρα και ότι το Κέντρο Υγείας διαθέτει αρκετά τεστ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών  αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία στην ιχνηλάτηση των επαφών του πρόσφατου κρούσματος του COVID-19 και στη συνέχισή της κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννοπούλου εξέφρασε την ελπίδα να είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και το πρόσφατο περιστατικό του κρούσματος του COVID-19 να είναι και το τελευταίο.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης  Καπουκίνης  επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας ειδικά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.
 
Το Συντονιστικό Όργανο θα συνεδριάσει εκ νέου εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα δείγματα που ελήφθησαν σήμερα από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του χθεσινού κρούσματος COVID-19.
Φωτογραφίες

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...