Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Λαμία

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και φοιτητριών της Λαμίας, ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Ελευθερίας, και αφού ανήρτησαν πανό, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, δηλώνοντας την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο και τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Επίσης, αίτημα του φοιτητικού κόσμου της Λαμίας, είναι να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές. Όπως έγραφε άλλωστε ένα πανό τους : «Εργαστήρια δίχως παρουσία, εξεταστική δίχως βιβλία».

Νωρίτερα, σε κάλεσμα που είχε γίνει προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Λαμίας, επισημαίνονταν τα εξής : «Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ακόμα χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα Πανεπιστήμιο όπου όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, επιχειρεί η κυβέρνηση να το αναιρέσει με την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με το οποίο χιλιάδες μαθητές υποψήφιοι δε θα έχουν καθόλου πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πελατεία στους κολλεγιάρχες, εξισώνοντας τα πτυχία των Πανεπιστημίων με αυτά των Ιδιωτικών Κολλεγίων. Υποβαθμίζεται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ενισχύεται η ιδιωτική».

Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη, αλλά και η Λάρισα.