Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων

Με μία εξαιρετική Εκπαιδευτική Δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος με θέμα: «Η Ιστορία της Α’ Εθνοσυνέλευσης Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος και του Αρείου Πάγου», για μαθητές Δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερους, συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, ο επετειακός κύκλος εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας, φέρνοντας την ιστορία κι τις μνήμες εκεί όπου στις 15 Νοεμβρίου του 1821 συνήλθε η Συνέλευση των Σαλώνων. Εκεί όπου συντάχθηκε η «Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος»  και θεσμοθετήθηκε ο  Άρειος Πάγος.

Ακολουθεί στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας μια ξεχωριστή βραδιά με την ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη, Συγγραφέα-Εκδότη με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και πώς αυτές επηρεάζουν Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη».

Στη συνέχεια θα βραβευθεί ο επί μισό αιώνα εκδότης του περιοδικού «Στερεά Ελλάς»  Ηλίας Ασημακόπουλος. Ακόμα, θα τιμηθεί η μνήμη του στιχουργού και μουσικοσυνθέτη Ζαχαρία Δελμούζου, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική από τη Χορωδία του Ο.Τ.Ε. Πάτρας, τη Χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας.

 

 

   

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.