Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων

Με μία εξαιρετική Εκπαιδευτική Δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος με θέμα: «Η Ιστορία της Α’ Εθνοσυνέλευσης Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος και του Αρείου Πάγου», για μαθητές Δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερους, συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, ο επετειακός κύκλος εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας, φέρνοντας την ιστορία κι τις μνήμες εκεί όπου στις 15 Νοεμβρίου του 1821 συνήλθε η Συνέλευση των Σαλώνων. Εκεί όπου συντάχθηκε η «Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος»  και θεσμοθετήθηκε ο  Άρειος Πάγος.

Ακολουθεί στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας μια ξεχωριστή βραδιά με την ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη, Συγγραφέα-Εκδότη με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και πώς αυτές επηρεάζουν Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη».

Στη συνέχεια θα βραβευθεί ο επί μισό αιώνα εκδότης του περιοδικού «Στερεά Ελλάς»  Ηλίας Ασημακόπουλος. Ακόμα, θα τιμηθεί η μνήμη του στιχουργού και μουσικοσυνθέτη Ζαχαρία Δελμούζου, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική από τη Χορωδία του Ο.Τ.Ε. Πάτρας, τη Χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας.