Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνέλαβαν συμμορία στις Θερμοπύλες με 10 κιλά ηρωίνη !

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, (ύψος Λαμίας), με τη συνδρομή αστυνομικών του Β’ Τμήματος Τροχαίας Θερμοπυλών Λαμίας, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Άμεσης Δράσης Φθιώτιδας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ένας 22χρονος, μία 18χρονη και ένας 25χρονος. To αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που έπονταν με οδηγό έναν 38χρονο. Τα άτομα αυτά , τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, αποτελούν μέλη συμμορίας που μετέφερε πάνω από δέκα κιλά ηρωίνης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για Σύσταση εγκληματικής συμμορίας και παράβαση του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις εκ των συλληφθέντων αποτελούσαν ηγετικά στελέχη του κυκλώματος και ήταν επιφορτισμένα με τους ρόλους της προμήθειας, οργάνωσης, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε έρευνα με τη συνδρομή σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, εντός του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 20 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 10 κιλών και 275 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,  6 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και δύο 2 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Φωτογραφίες