Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τα μηνύματα Συμεών , Γιαννίτση στην εκδήλωση της ΒΙΠΕ Λαμίας !

 

 

Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Λαμίας που υλοποιήθηκαν από την ΕΤΒΑ με στόχο την ανάδειξη της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, σε πρότυπη Βιομηχανική Περιοχή δημοσίου συμφέροντος παρουσίασε σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αθανάσιος Ψαθάς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Γιαννίτσης Logistics  μέσα στην ΒΙ.ΠΕ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και ο  γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γιάννης Κυριακού. 

Απο την εκδήλωση συγκράτησα τα λόγια του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος  κ. Συμεών και του προέδρου της ΒΙΠΕ Λαμίας Γιώργου Γιαννίτση . Θεωρώ πολύ σημαντικές τις τοποθετήσεις τους γιατί πιστεύω οτι πίσω απο τα λίγα φτωχά λόγια τους κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία διοίκησης αλλά κια μια στάση ζωής .  

«Για την αντίληψη της Εκκλησίας, για την αντίληψη του λαού της Φθιώτιδος, είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης , ''η οικονομία δεν είναι αριθμοί, η οικονομία δεν είναι μεγέθη, δεν είναι διαγράμματα, αλλά είναι ζωή, είναι η πραγματική ζωή  και  έχει άμεσα σχέση με την ψυχολογία μας, με την κοινωνική γαλήνη, με την ηρεμία στις σχέσεις μας και με την δυνατότητα να χαιρόμαστε τα αγαθά που μας χάρισε ο Θεός και τα οποία είναι πλούσια και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Αυτό που θέλω να παρακαλέσω στην αγάπη σας, και ιδιαίτερα σε εσάς που δεν είστε από την περιοχή μας: αγαπήστε και στηρίξτε την Φθιώτιδα, διότι έχει πάρα πολλά προνόμια. 

          Όσο θα την γνωρίζετε, τόσο θα καταλάβετε ότι μπορεί να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της οικονομικής ανάπτυξης, και όχι μόνο, της Πατρίδος μας. 

          Στηρίξτε την Φθιώτιδα. Η Φθιώτιδα και η Εκκλησία της μαζί, σας αγαπά, σας στηρίζει και σας περιμένει''. 

Ο πρόεδρος της ΒΙΠΕ αξιοποιώντας την ευκαιρία απο την παρουσία στην εκδήλωση  του υπουργού Οικονομικών , ζήτησε να στηριχθούν με ολα τα μέσα οι επιχειρήσεις γιατί οπως είπε μόνο μέσω της παραγωγής θα μεγαλώσουμε την οικονομική πίτα προς οφελος του λαού μας . Είπε ομως και κάτι αλλο πολύ σημαντικό ο κ. Γιαννίτσης . Οτι στην εποχή μας  το εύκολο είναι να βγαίνει ενας πρόεδρος και να καταγγέλλει , εστιάζοντας στις αδυναμίες και τα προβλήματα που πάντοτε θα υπάρχουν . Το δύσκολο είναι να συζητάμε τα προβλήματα και να συνεργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις  . Με αυτά τα λίγα λόγια εθιξε ενα σοβαρό πρόβλημα του πολιτικού  μας συστήματος που μας ακολουθεί σαν κατάρα απο την αρχή της κρίσης . Την αδυναμία συννενόησης και συνεργασίας για το καλό του τόπου . Ελπίζουμε τα μηνύματα του Μητροπολίτη Συμεών και του επιχειρηματία κ. Γιαννίτση να βρούν ευήκοα ωτα !

                                                                                                                                                                     Χρ. Α

   

Αθλητικά