Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θανάσης Κυρίτσης : Διεκδικούμε αλλαγή προσώπων και νοοτροπιών στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας !

Στην  κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, παρουσίασε τον Συνδυασμό του για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας ο επιχειρηματίας Θανάσης Κυρίτσης . Ο   επικεφαλής του Συνδυασμού  ''Ανανεωτική Πορεία'' και υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Θανάσης Κυρίτσης παρουσιάζοντας  τους συνεργάτες του , μίλησε για  ένα εξωστρεφές Επιμελητήριο που θα στηρίζει την  υγιή επιχειρηματικότητα, σημειώνοντας ότι η επιλογή των προσώπων έγινε με γνώμονα όχι μόνο την επαγγελματική τους πρόοδο αλλά και την καθαρότητα των πράξεων τους

''Η απόφαση να διεκδικήσουμε την ηγεσία του Επιμελητηρίου ήταν απαίτηση πολλών μελών του επιχειρηματικού κόσμου που θέλουν μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί ο Θεσμός και ήταν μεγάλη μου τιμή που εμπιστεύτηκαν σε εμένα την ευθύνη να κάνουμε αυτή την αλλαγή πράξη'' σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Κυρίτσης . Παρουσιάζοντας τον Συνδυασμό του ο υποψήφιος πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά:

''Όλοι οι άνθρωποι του Συνδυασμού μας ζουν καθημερινά και στην πράξη τα θέματα που απασχολούν κάθε επιχειρηματική βαθμίδα.

Όλοι οι άνθρωποι του συνδυασμού μας είναι επιχειρηματίες που ανήκουν στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι.

Και δεν το λέμε αυτό επειδή έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία, το λέμε επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι τίμιοι. Τίμιοι χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις. Και σ’ αυτό είμαστε απόλυτοι γιατί απλώς δε χωρά καμιά υπαναχώρηση και καμία σκιά, όπως ήδη έχουμε πει. Επιτρέψτε μου να σας το πω με απλά λόγια για να γίνει απολύτως ξεκάθαρο:

Οι επιχειρηματίες που θα αναλάβουν την διοίκηση του Επιμελητηρίου μας οφείλουν να είναι πεντακάθαροι από κάθε άποψη. Να μην έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή      για την αμφισβήτηση της ακεραιότητας τους!

Γιατί μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας είναι αρχικά να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι στις τάξεις μας, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό στην εποχή μας και στη συνέχεια να δώσουμε δυναμικά την μάχη για την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Αυτή τη μάχη που οι προκάτοχοί μας δεν κατάφεραν να την κερδίσουν ίσως γιατί δεν είχαν τη δύναμη και το σθένος να τη δώσουν καν!

Εξάλλου σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, αναμετράται από τη μια  το όραμα για μια νέα ανανεωτική πορεία, και από την άλλη οι στρατηγικές που έχουν οδηγήσει σε αυτό που ζούμε όλοι μας.

Σε αυτή τη διαδικασία αναμετράται η εξωστρέφεια με αυτούς που έκλεισαν το τουριστικό τμήμα και αγνόησαν το εξαγωγικό. Αναμετράται η δύναμη της αλήθειας και της εντιμότητας ,με τις σκιές. Αναμετράται η πολιτική, με την παραπολιτική. Έχουμε μπροστά μας μια μάχη ιδεών. Και με έμπνευση εσάς, οι ιδέες μας θα επικρατήσουν .Θα είστε εσείς που στο τέλος θα φέρετε τη μεγάλη αλλαγή.''

Στην ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος ασκησε κριτική  στην απερχόμενη διοίκηση λέγοντας οτι  ήθελε ένα Επιμελητήριο για λίγους και κάλεσε τους συναδέλφους του να αντιπαρατεθούν απέναντι σε κακές πρακτικές του παρελθόντος. Απο το βήμα του Εργατικού Κέντρου ο κ. Κυρίτσης υποσχέθηκε  την επανασύσταση του τουριστικού τμήματος αλλά και την ίδρυση νέου Τμήματος για τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις.

Τον κ. Κυρίτση προλόγισε ο Πρόεδρος των Βιομηχανιών της ΒΙ.ΠΕ., Γιώργος Γιαννίτσης που ζήτησε συστράτευση για την εκλογή του επικεφαλής της "Ανανεωτικής Πορείας" προκειμένου να υπάρξει το Επιμελητήριο που αξίζει ο τόπος. Στην παρουσίαση του Συνδυασμού του υπουψήφιου προέδρου παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Περλεπές , Ηλίας Σανίδας, Δημήτρης Κυρίτσης, ο πρώην Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λευτέρης Μπράζας , ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Μπέλλης και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.