Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θανάσης Μιχελής : ''Η πρόταση της κυβέρνησης ενταγμένη σε συνολικό σχέδιο εξόδου απο την κρίση ''

Bήματα σταδιακής βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων της χώρας και βάσιμης εξόδου από την ασφυκτική επιτήρηση τον Αύγουστο του 2018 διακρίνει στο νέο μνημόνιο που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής . Αναφερόμενος στην ομιλία του στη Βουλή  στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Μιχελής τόνισε ''το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνον στη λογιστική αποτύπωση και αποτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων (μέτρα - αντίμετρα), τα οποία λογικά ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες, αλλά επεκτείνεται και στο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται στη χώρα και διεθνώς για τη χώρα. Ο βουλευτής Φθιώτιδας δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην Νέα Δημοκρατία αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως  ''από τη μια επισημαίνουν την ανάγκη χάραξης στρατηγικής και τακτικής εξόδου της χώρας από την κρίση, και από την άλλη περιορίζονται μόνο σε σχόλια για τα αρνητικά μέτρα και κυρίως σε χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, χωρίς εναλλακτική αντιπρόταση''.

Είναι φανερό σημείωσε ο κ. Μιχελής  ότι η στρατηγική, κυρίως της ΝΔ αλλά όχι μόνο, περιορίζεται στο μονοδιάστατο σύνθημα: «Φύγετε εσείς να ξανάρθουμε εμείς».

Τι να υποθέσει κανείς: Σύνδρομο στέρησης εξουσίας ή μήπως αγωνία μερικών εν όψει εξεταστικών επιτροπών.

Συνοδεύεται δε με κομπασμούς των ίδιων, περί αποδεδειγμένης γνώσης τους για τη διαχείριση της πολιτικής και των υποθέσεων του κράτους. Αντί για αντιπρόταση, προτάσσουν κυρίως απαξιωτικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τη κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές του. Ποιοί ;

Αυτοί που έφεραν τη χώρα στην παρούσα κατάσταση.

Αυτοί που θεωρούν ότι η ιστορία της χώρας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και επομένως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που, στους πολίτες που δεν ξεχνούν πρόσφατο και παλαιότερο παρελθόν τους, απαντούν «κριθήκαμε … άρα εξαγνιστήκαμε;» Λες και συζητάμε για εξομολόγηση μετανοήσαντα χριστιανού κι όχι για πολιτική παράταξη με βαθιές ρίζες στην οικονομική ελίτ της χώρας και στο κράτος, που επί χρόνια οικοδομούσε ως όργανό της''.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μιχελής σημείωσε χαρακτηριστικά :

''Οι δύσκολες κοινωνικές συνθήκες στις οποίες περιήλθε η χώρα μας, σε συνδυασμό με αδιέξοδες πολιτικές, προαναφερόμενες απαράδεκτες συμπεριφορές του πολιτικού προσωπικού και αρκετών ΜΜΕ, εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού: την ακροδεξιά και το φασισμό.

Πρόταση λοιπόν. Συγκεκριμένο σχέδιο απεμπλοκής της χώρας από τις επώδυνες συμφωνίες και την επιτήρηση. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα μια πρόταση, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από το σπιράλ της κρίσης. Η άρνηση χωρίς αντιπρόταση προφανώς δεν αποτελεί πειστική απάντηση. Πολύ δε περισσότερο η επιστροφή στο φαύλο παρελθόν''.