Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θανάσης Ζεκεντές : Καθ'ολα νόμιμη η αντικατάσταση της Προισταμένης στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λοκρών

Kαθ'ολα νόμιμη χαρακτηρίζει την αντικατάσταση της Προισταμένης στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λοκρών , ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές , απαντώντας στην κριτική του πρώην Δημάρχου και επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Λιόλιου . Ειδικότερα ο κ. Ζεκεντές με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει  για τις αλλαγές σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Λοκρών , τονίζοντας τα εξής :

 ''Με αφορμή την ανάρτηση του πρώην Δημάρχου  Νικολάου Λιόλιου και την κριτική που ασκείται για μια καθ’ όλα νόμιμη απόφασή μου σχετικά με την τοποθέτηση νέας αναπληρώτριας Προϊσταμένης στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών έχω να επισημάνω τα εξής:

1.Η απόφαση Δημάρχου στην οποία αναφέρεται ο πρώην Δήμαρχος αφορά στη μετακίνηση, την τοποθέτηση και την επανατοποθέτηση και άλλων υπαλλήλων του Δήμου μας σε θέσεις ευθύνης πλην της κ. Παπαναγιώτου, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας σύμφωνα με τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.

2.Η μέχρι πρότινος κατέχουσα τη θέση της αναπληρώτριας Προϊσταμένης της εν λόγω Διεύθυνσης κ. Παπαναγιώτου είχε τοποθετηθεί με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, δηλαδή απόφαση του κ. Λιόλιου βάσει του άρθρου 58 του ν.3852/2010 και όχι κατόπιν κατάταξης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Κατά συνέπεια η αντικατάστασή της συνάδει με τα οριζόμενα στα άρθρα 72(παρ. 3 και 4) και 87 του ν. 3584/2007.

3.Επειδή κρίθηκε από τον κ. Λιόλιο ως «ρεβανσιστική» η απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής επισημαίνεται ότι η εν λόγω Διεύθυνση συστάθηκε με την αριθ. 4770/1275519 απόφαση (Β΄2894/21-8-2017) αντικαθιστώντας το ως τότε υπάρχον Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο οποίο υπηρετούσαν συνολικά 2 υπάλληλοι. Στο εν λόγω ΦΕΚ (άρθρο 26 του ΟΕΥ) και στην ανωτέρω Διεύθυνση τοποθετούνται Προϊστάμενοι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ οποιουδήποτε κλάδου. Συνεπώς η τοποθέτηση υπαλλήλου Κατηγορίας ΠΕ κλάδου Τοπογράφων Μηχανικών ως αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης δεν αντίκειται στα οριζόμενα στο ως άνω ΦΕΚ.

4.Είναι στην κρίση του αρμοδίου οργάνου η τοποθέτηση ή μετακίνηση υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης εφόσον δεν υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου. Επίσης συνιστά παράπτωμα η μη εφαρμογή των αποφάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου σε θέματα που αφορούν προαγωγές, μετατάξεις ή άλλες υπηρεσιακές μεταβολές. Δεν υπάρχει λοιπόν δικαίωμα να χαρακτηριστεί ως πολιτική από πλευράς μου δίωξη η αντικατάσταση της κ. Παπαναγιώτου. Τέλος, προκαλεί έκπληξη ο πρώην Δήμαρχος να δηλώνει σύμμαχος των αδικημένων υπαλλήλων του Δήμου τη στιγμή που επιδεικτικά αγνόησε τα δικαιώματα πολλών εξ αυτών καθώς είχε εσκεμμένα παραλείψει να προωθήσει τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων που δεν ήταν της αρεσκείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Στη διάθεσή σας τα στοιχεία που το αποδεικνύουν''.

 

Σημειώνεται οτι ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών είχε αντιδράσει με ενα μακροσκελέστατο κείμενο , κάνοντας λόγο  για μια  ''ξεκάθαρη πολιτική δίωξη και μία σκανδαλώδη απόφαση που αποδυναμώνει τον Δήμο Λοκρών''.

 

Μάλιστα ο κ. Λιόλιος είχε χαρακτηρίσει  ''πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου  και αιφνιδιαστική την απόφαση του νέου Δημάρχου να παύσει  από τη θέση της τη μέχρι πρότινος Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας (Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού), Άννα Παπαναγιώτου- Λιόλιου, Κοινωνική λειτουργό και Ψυχολόγο,μόνιμη υπάλληλο, ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία και κυρίως εξειδικευμένες σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, και στη θέση της τοποθετεί μία τοπογράφο μηχανικό''!

 

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων