Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θέμης Χειμάρας : «Μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, αφήνοντας πίσω οριστικά, τον νόμο Κατρούγκαλου »

 

 

Τις αδικίες του Νόμου Κατρούγκαλου εις βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και τις ασυνέπειες εις βάρους των συνταξιούχων με πολλά χρόνια εργασίας, τις οποίες αποκαθιστά το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, υπογράμμισε στη ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην ανταποδοτικότητα, την απλότητα και την ευελιξία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χειμάρας ανέφερε:

"Η προηγούμενη Κυβέρνηση, με τον επονομαζόμενο «Νόμο Κατρούγκαλου», κυνήγησε τους συνεπείς φορολογούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δούλευαν, αμείβονταν και δήλωναν το σύνολο της αμοιβής τους στην εφορία, και επιβράβευσε την φοροαποφυγή.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως και κανένας συνεπής φορολογούμενος, την ημέρα που έπρεπε να πληρώσω το ενημερωτικό σημείωμα οφειλών του ΕΦΚΑ, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις δυσβάσταχτες εισφορές του, “γονάτισε” και αποθάρρυνε τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με το σημερινό Νομοσχέδιο, ανασχεδιάζουμε την Κοινωνική Ασφάλιση, με όρους βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, θα είναι ωφελημένη.

Για πρώτη φορά, δεν θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις, αντίθετα προβλέπονται αυξήσεις. Ενισχύεται η ανταποδοτικότητα των συντάξεων, η απλότητα, η ευελιξία και η ελευθερία του ασφαλιστικού συστήματος, μειώνονται οι χρόνοι απονομής συντάξεων.

 

Επιχειρώ στο κέντρο της Λαμίας εδώ και 15 χρόνια, και αισθάνομαι τιμή, μα και μεγάλη ευθύνη, που εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου επιχειρηματίες στη Βουλή, γνωρίζοντας πως σχεδόν όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, επέλεξαν –δικαίως- τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές.

Και σε αυτή την ευθύνη, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ανταποκριθεί στο ακέραιο

 

   

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness