Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θέμης Χειμάρας: ''Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας ''

Τη σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία, η προώθηση μέτρων για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την παροχή κινήτρων σε startup επιχειρήσεις, υπογράμμισε στην ομιλία του, ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας με αφορμή την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και  Επενδύσεων.

Το Σχέδιο Νόμου αφορά στην πάταξη του φαινομένου του παράνομου εμπορίου και στη σύσταση μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων,καθώς επίσης και στην παροχή φορολογικών κινήτρων στους λεγόμενους “επιχειρηματικούς αγγέλους”, που επιθυμούν να επενδύσουν κεφάλαια σε startup επιχειρήσεις.

Ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκεστην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας,υπογραμμίζοντας τη δυναμική και τη σημασία του φορέα για την τοπική κοινωνία και την οικονομία, αλλά και τα προσχώματα που δημιούργησε το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο της προηγούμενης Κυβέρνηση, όσον αφορά τη λειτουργία της.

Μέσα από την ομιλία του,ζήτησε να γίνουν πράξη όλα όσα αιτήθηκε και με σχετικό υπόμνημά του στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, με σκοπό την αποκατάσταση και την επανεκκίνηση του φορέα.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει:         

«Η ΠΕΛ είναι ένα δυνατό χαρτί για την ανάπτυξη, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη Φθιώτιδα και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Με υπόμνημά μου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχω εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά της, τα οποία δυστυχώς, παραμένουν άλυτα.

Η αξιοποίηση της ΠΕΛ από τους τοπικούς φορείς, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και όχι με τη διοργάνωση μιας μόνο ετήσιας έκθεσης, είναι διαχρονικό αίτημα ΟΛΩΝ των πολιτών της Φθιώτιδας.

Η παροχή κινήτρων είναι το Α και το Ω για τη νεοσύστατη επιχειρηματικότητα.

Οι μικροί επιχειρηματίες αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας.

Διαθέτουμε πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο. Πρέπει να το εμπιστευτούμε και να το βοηθήσουμε να απογειωθεί. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας».

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness