Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τη δωρεά δημοτικού οικοπέδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

Την δωρεά δημοτικού οικοπέδου  στη Μητρόπολη Φθιώτιδας για ανέγερση εκκλησιαστικού Μουσείου  αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο  Λαμιέων .

Το οικόπεδο βρίσκεται  πλησίον του  Διοικητικού και Πνευματικού  Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

Το θέμα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών   Γιάννης Ρούλιας και  συγκέντρωσε ευρεία πλειοψηφία , καθώς την πρόταση  υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της  μειζονος μειοψηφίας του Συνδυασμού του Γιώργου  Κοτρωνιά και ο δημοτικός σύμβουλος  Γιώργος  Σαγιάς. Οπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους ,   η δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου  το οποίο θα αναγείρει η Ιερά Μητρόπολη με ίδια έξοδα  θα είναι ένα σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή μας.

Την εισήγηση του Αντιδημάρχου καταψήφισαν  οι τέσσερις δημοτικοί   σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας η  Μαρία-Αντωνίου και Βάσω Λέβα απο την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία , ο Τάσος Χρονάς από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Παναγιώτης Στασινός από την Πρωτοβουλία Ενεργών Π ολιτών Λαμίας .

Εκφράζοντας τη διαφωνία της η δημοτική σύμβουλος Βάσω  Λέβα  τόνισε πως τα οικόπεδα του Δήμου  μέσα στην πόλη είναι λίγα και μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών , ενω  ζήτησε την αναβολή λήψης απόφασης ώστε να  εξεταστεί αν η προηγούμενη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ εχει χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους του δανείου.

Την αντιθεσή του στη δωρεά του δημοτικού οικοπέδου εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Χρονάς . Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι η πρώτη φορά που η Μητρόπολη Φθιώτιδας ζητά δημοτική περιουσία. Μάλιστα όπως είπε, για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση να τροποποιηθεί το σχέδιο πόλης ώστε να αλλάξει η χρήση του οικοπέδου  που ήταν χαρακτηρισμένο «πράσινο», είχε  περιοριστεί ο χώρος του παιδικού σταθμού και  είχε δοθεί επί πλέον συντελεστής δόμησης .

Φωτογραφίες