Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τι κάνουν τόσοι πολλοί αστυνομικοί στα Διόδια Πελασγίας , Αγίας Τριάδας και Τραγάνας ;

Εντύπωση αλλά και μεγάλα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα ορισμένων εκ των εντολών της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. όπως και του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε σχέση με τα μέτρα επιβολής του lockdown, προκαλεί η πρόσφατη, κοινή επιστολή των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας και Μαγνησίας, με τον εμφατικό τίτλο ‘’Η υπομονή έχει και τα όριά της και εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Φτάνει πια!’’.

Όπως τονίζεται στην κοινή επιστολή τους, οι αστυνομικοί των δύο νομών, οι οποίοι διασχίζονται από τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ, και ειδικότερα στους τρεις σταθμούς διοδίων Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου, πρωταγωνιστούν καθημερινά σε ένα πραγματικό ‘’θέατρο του παραλόγου’’, όπου τον ρόλο του πρωταγωνιστή, και συνάμα του θύματος κατέχουν αστυνομικοί, που υπηρετούν στους δύο ανωτέρω νομούς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ''ΛΤ'' το ιδιο πρόβλημα με τη δέσμευση μεγάλου αριθμού αστυνομικών παρατηρείται και στο νομό Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στα Διόδια της Αγίας Τριάδας και της Τραγάνας .

Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί και στη Βουλή καθώς η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη με παρέμβαση- ερώτησή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θέτει  συγκεκριμένα ερωτήματα προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σε σχέση με τους λόγους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η εκτεταμένη αστυνόμευση των διοδίων , κατά μήκος της ΠΑΘΕ.

Δεδομένου ότι όπως καταγγέλλεται οι έλεγχοι συχνά πραγματοποιούνται ακόμα και στις λωρίδες e-way, με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος κι επειδή η κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων  τελείται εις βάρος της κύριας αποστολής της Αστυνομίας, που δεν είναι άλλη από τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, η Λαρισαία βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο  Υπουργό για το πόσες παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης έχουν βεβαιωθεί κατά την περίοδο του 2ου lockdown στα διόδια της ΠΑΘΕ,  καθώς κι αν ο αριθμός των παραβάσεων δικαιολογεί – κατά την άποψή του – την καθημερινή δέσμευση  μεγάλου αριθμού αστυνομικών .

Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση σαράντα-οκτώ (48) αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας (ΔΑ) Λάρισας και είκοσι-τέσσερεις (24) από Υπηρεσίες της ΔΑ Μαγνησίας, (οι αστυνομικοί είναι πολλοί περισσότεροι αν υπολογίσουμε και τους αστυνομικούς που απασχολούνται στα Διόδια της Αγίας Τριάδας και Τραγάνας ) κατασπαταλούν τις δυνάμεις τους στη καταγραφή όλων των διερχομένων ΙΧΕ αυτοκινήτων για καθαρά …στατιστικούς λόγους στην καλύτερη περίπτωση ή απλώς για επικοινωνιακούς-τηλεοπτικούς, στην χειρότερη…

Παράλληλα, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων  στην καταγγελία τους , επισημαίνουν πως καθημερινά διενεργούνται πάνω από 4.000 έλεγχοι,  χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα βεβαίωσης άσκοπων μετακινήσεων από νομό σε νομό και το κυριότερο, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού οι αστυνομικοί όρθιοι δίπλα στα γκισέ των διοδίων, εισπνέοντας τις αναθυμιάσεις χιλιάδων διερχόμενων οχημάτων, συχνά υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολλές φορές αναγκάζονται να εργάζονται πάνω από τις προβλεπόμενες ώρες του ωραρίου εργασίας τους.

 Στην καταγγελία τους οι αστυνομικοί λένε ναί στους  ουσιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους ομως υποστηρίζουν ''οι  έλεγχοι δεν είναι μια απλή καταγραφή για στατιστικούς λόγους. Είμαστε Αστυνομικοί και πρέπει να ενεργούμε Αστυνομικούς ελέγχους, όπως έχουμε εκπαιδευτεί.αστυνομικού ενδιαφέροντος. Σε μια χώρα, με υποτιθέμενο lockdown, που ο καθείς, με ένα sms ή μία βεβαίωση, μπορεί να κυκλοφορεί νομότυπα, τελικά οι μόνοι που ταλαιπωρούνται είναι οι συνάδελφοι μας''.

 

.

    

randomness