Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τίμησαν τον Παπα-Ζαχαρία Αινιάν και τους Αινιάνες για την προσφορά τους στο Έθνος στην Υπάτη

Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης, με θέμα: «Η δράση της οικογένειας των Αινιάνων κατά την επανάσταση του 1821 και η προσφορά τους στο Έθνος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες» το βράδυ το Σάββατο (31/7).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών ο οποίος νωρίτερα πραγματοποίησε και τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος (οι οποίοι πριν την εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό) και η αντιδήμαρχος Λαμιέων, Αμαλία Ποντίκα.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Η δράση της οικογένειας των Αινιάνων και η προσφορά τους στο Έθνος» από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Σταυρόπουλο (απόσπασμα από την υπό έκδοση εργασία του Γιώργιου Καλλιώρα αποστράτου Αξιωματικού Π.Ν. - Συγγραφέα και ερευνητή με τίτλο «Η πνευματική και ιστορική οικογένεια των Αινιάνων».

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του παπα-Ζαχαρία Αινιάν, στο Πάρκο Ηρώων Υπάτης δωρεά του Dr Θεόδωρου Κουτρούμπα, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Louvain, Γενικού Διευθυντή του CEPLIS.

 

 

Φωτογραφίες

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...
randomness