Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την αναβολή των επετειακών εκδηλώσεων του 1821 προτείνει η ΠΕΔ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Σουλιώτης πρότεινε στο Σώμα τη λήψη απόφασης σχετικά με την υποβολή αιτήματος αναβολής των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση σύμφωνα με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδανικά, θα επιστρέψουμε σε μια μορφή κανονικότητας το προσεχές Φθινόπωρο. Είναι άδικο, αν όχι μάταιο, να καταναλώνονται πολύτιμες ανθρωποώρες και πόρους για εκδηλώσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ακυρωθούν.
Επομένως, για να γιορταστούν τα 200 χρόνια από το 1821, όπως αρμόζει σε μια τόσο σημαντική επέτειο για την πατρίδα μας και για τους Έλληνες, πρέπει να δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής κάθε είδους σχετικής εκδήλωσης για ένα τουλάχιστον έτος.
Είναι προτιμότερο να γιορτάσουμε την επέτειο έναν χρόνο μετά, παρά να γίνουν εκδηλώσεις χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Θεωρώ ότι χάνεται το νόημα του εορτασμού».
Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν ομόφωνα με την πρόταση του Προέδρου και αποφασίστηκε η διαβίβαση του αιτήματος αρχικά στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ των Δήμων της χώρας και στη συνέχεια στον Πρωθυπουργό.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness