Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

την ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένο στον Όσιο Ιάκωβο τον νέο Ασκητή τον εν Ευβοία στις Λιβανάτες ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

 

 

Την έγκριση της μελέτης και την έκδοση αδείας για την ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένο στον Όσιο Ιάκωβο τον νέο Ασκητή τον εν Ευβοία, τον Τσαλίκη, στις Λιβανάτες, ανακοίνωσε κατα την περιοδεία του στη Λοκρίδα , ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών . Σύντομα μάλιστα ο Σεβασμιώτατος θα βρεθεί και πάλι στην περιοχή για να θέσει τον θεμέλιο λίθο για να ξεκινήσει η ανέγερση του Ναού

Με αυτή την αφορμή ο κ. Συμεών απευθυνόμενος στους συνεργάτες και στα στελέχη της Ενορίας των Λιβανατών, ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Έρχομαι τακτικά στην περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος, καθώς, όπως σας έχω αποδείξει, στην ποιμαντική της αγάπης δεν υπάρχουν αποστάσεις, δεν υπάρχουν χιλιόμετρα. Η Μητρόπολή μας είναι μία και ενιαία και έχει το πανέμορφο χρώμα της γης της Εριβώλου Φθίας απ’ άκρου εις άκρον της μεγάλης εδαφικής της έκτασης. Η περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος είναι πεδίο της καθημερινής μας ποιμαντικής».

 

 

         

          Το Σάββατο το μεσημέρι, καθ΄οδόν προς την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμέων επισκέφθηκε ποιμαντικώς την παραλία του Θεολόγου, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στον χώρο εργασίας τους, ανθρώπους του καθημερινού κόπου και μόχθου και ιδιαίτερα δε, να ενημερωθεί για τις οικονομικές επιπτώσεις, τις οποίες έχει προκαλέσει η πανδημία του Κορωνοϊού. 

          Την Κυριακή 30 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επιστρέφοντας από την Τρίπολη, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιβανατών, χοροστάστησε και έψαλε  με την  ευκαιρία της ελευσης και παραμονής της Τιμίας Κάρας του Αγίου στην πόλη των Λιβανατών. 

          Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και προς τον Καθηγούμενο της Μονής του Οσίου Δαυίδ  Αρχιμ. π. Γαβριήλ για την τήρηση της   παράδοσης να μεταφέρεται η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ στα ευλογημένα χώματα της γενέτειράς του Λοκρίδος προς αγιασμό και στήριξη των πιστών και τόνισε στους παρευρισκομένους πιστούς, πόσο ευλογημένη και αναγκαία είναι η παρουσία των Ιερών Λειψάνων και Σκηνωμάτων των Αγίων στην ζωή μας. 

          Ακολούθως ο κ. Συμεών, είχε μία θερμή επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής και τα στελέχη της Ενορίας και στην συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, όπου και ετέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Αποδείπνου κατά την μοναστηριακή τάξη. 

          Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα διανυκτέρευσε στην Ιερά Μονή ακολουθώντας το τυπικό της Μονής, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιεί από την ημέρα της εγκαταστάσεως του στην Φθιώτιδα, το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο επισκέψεις στα μοναστήρια μας αλλά και διαμονή σε αυτά, προκειμένου να έχει  ουσιαστική επικοινωνία με τα μέλη των  Αδελφοτήτων. 

          Σήμερα το πρωί 31 Αυγούστου, ημέρα της Θεομητορικής Εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μοναδικό σε όλη την Φθιώτιδα Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Τιμίας Ζώνης, στο Κέδρο Αρκίτσας. 

         

          Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε   ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος  στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Υπερευλογημένο πρόσωπό της Παναγίας  και συγκεκριμένα στην Εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Της Ζώνης, η οποία και επισφραγίζει το εκάστοτε  Εκκλησιαστικό έτος.

        

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Συμεών επισκέφθηκε διαδοχικά το νεοαναγειρόμενο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων Αρκίτσας, το Παρεκκλήσιο του Αγίου Αριστείδους του Αθηναίου, το οποίο και θα εορτάσει στις 13 Σεπτεμβρίου, και το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίάνω Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκεί μάλιστα με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Πρεσβυτέρας Αλεξάνδρας, της αειμνήστου συζύγου του Εφημερίου της Αρκίτσας π. Λάμπρου Λάμπρου. 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου και Imfth.gr

 

   

randomness