Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την ερχόμενη Πέμπτη στην Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο !

«Το Δεύτερο Περιφερειακό Συνέδριο  θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην  Στερεά Ελλάδα και την Λαμία..» Αυτό ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος   Δημήτρης  Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών .

Ο κ. Τζανακόπουλος θύμισε ότι το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο έγινε στην Δυτική  Μακεδονία και  στην Κοζάνη και  οπως είπε «… μας έδωσε τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε για επιτυχία και των υπολοίπων συνεδρίων».   

Το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει καταρτιστεί ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για την έλευση 8  τουλάχιστον υπουργών της κυβέρνησης την Τετάρτη 26 Ιουλίου που θα έχουν επαφές με τους τοπικούς φορείς για τα θέματα αρμοδιότητάς τους. Την Πέμπτη 27 του μήνα αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας σε χώρο όπου ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί προκειμένου να μιλήσει στο Περιφερειακό Συνέδριο, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ανασυγκρότησης θα προκύψει μέσω των Περιφερειών, όπως ακριβώς είχε ειπωθεί από τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη στο Μαξίμου πριν από σχεδόν 2 μήνες. Σε εκείνη τη σύσκεψη είχε αποφασιστεί πως θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά συμβούλια -συνέδρια, όπου οι περιφερειάρχες θα παρουσιάσουν τα σχέδια που θα έχουν εκπονήσει αλλά και τα αποτελέσματα από δράσεις που θα έχουν αναλάβει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως τα περιφερειακά συνέδρια που ξεκίνησαν από την Κοζάνη και συνεχίζονται στη Λαμία, για την κυβέρνηση εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  .