Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την Προστάτιδά του Αγία Μαρίνα γιόρτασε το ΚΕΥΠ στη Λαμία

Την προστάτιδά του Αγία  Μαρίνα γόρτασε σήμερα   το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, με την παρουσία πολλών  προσκυνητών.

          Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης που ευρίσκεται εντός του ΚΕΥΠ, ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους, ενώ έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής  Ανδρέου Ιωακείμ.

           

          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον διάβολο, τον οποίο όμως ενίκησε και κατατρόπωσε με την δυνατή της πίστη.

           Επίσης αναφέρθηκε στις βομβιστικές επιθέσεις που δέχονται οι χριστιανοί στις ανατολικές χώρες και κάλεσε τους πιστούς να ομολογούν τον Χριστό όχι μόνο όταν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου αλλά κάθε στιγμή της ζωής τους, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που εισάγονται , οπως είπε , αντιχριστιανικά μέτρα και καταβάλλεται προσπάθεια από μερικούς να αποχριστιανοποιηθεί η κοινωνία μας με δόλιο τρόπο.

          Ευχήθηκε τέλος στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και τους οπλίτες χρόνια πολλά με δύναμη για την επιτέλεση του καθήκοντος.

          Στο τέλος του εορτασμού απευθύνθηκε ειδικότερα στους  νεοσύλλεκτους οπλίτες και τους συμβούλεψε  να εχουν αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα  και πάντοτε με αυτά τα ιδανικά να πορεύονται  στη ζωή τους.

          Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος ,  απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι  φορέων και απλοί πολίτες . 

          

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.