Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Την τουριστική προβολή της Στερεάς συζητά την Τρίτη 19 Μαίου το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την προσαρμογή του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2020 στα νέα δεδομένα των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας θα συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαίου στις 12 το μεσημέρι . Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς και εισηγητής τουτ θέματος ειναι ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς.

 

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που είχε εγκριθεί απο το περιφερειακό συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία , θέτει ως προτεραιότητα τη μεγιστοποίηση της προβολής και την ανάδειξη του θεματικού τουριστικού προϊόντος τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στην εσωτερική αγορά.

 

Στόχος είναι η ποσοτική αύξηση και η ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού,  η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η μείωση της εποχικότητας, η ενδυνάμωση των ήδη συνεργαζόμενων αγορών και το άνοιγμα νέων.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και  Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά:

 

«Επενδύουμε σε μια σειρά από ενέργειες προβολής και εξωστρέφειας  που θα αναδείξουν το τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Περιφέρειάς μας  και παράλληλα θα τονώσουν  την υπεραξία της περιφερειακής οικονομίας. Ο διεθνής ανταγωνισμόςείναι  μεγάλος και ο τουρισμός ένα ευαίσθητο και συνάμα ευμετάβλητο προϊόν , καθημερινά εξελίξιμο. Τα ως άνω δεδομένα μας επιβάλουν να δουλεύουμε απόλυτα προσαρμοζόμενοι στους εκάστοτε όρους της παγκόσμιας τουριστικής  τάσης.

 

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι, το εν λόγω πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και απόλυτης συνέργειας με όλους τους φορείς και τις επαγγελματικές ενώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό και σύνθεσης προσεγγίσεων, καθώς σε αυτό ενσωματώσαμε και προτάσεις που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη μειοψηφία.»

 

   

Απόψεις

randomness