Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδας στο Καινούριο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ουκρανίας

Tις κατασκηνώσεις της  Μητρόπολης Φθιώτιδας στην «Αγία Αικατερίνη» Καινούριου , επισκέφθηκε την Κυριακή  ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Ουκρανίας κ. Σεργίι Σουτένκο , μετά απο πρόσκληση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών  . Ο πρέσβης στις συζητήσεις που είχε με τον Σεβασμιώτατο μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον της Ουκρανικής Κυβέρνησης για συνεργασία και συνέργειες καταρχήν σε δράσεις που σχεδιάζει η Ι. Μ. Φθιώτιδας, αλλά και όχι μόνο. Στη διάρκεια της φιλοξενίας του στις κατασκηνώσεις της Εκκλησίας , ο πρέσβης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη και τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη .
''Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώσαμε την πάγια θέση και στάση μας να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε τις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας και του Μητροπολίτη μας με κάθε τρόπο και μέσο'' δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης .
Με αφορμή την  συνάντηση με τον Ουκρανό πρέσβη , ο κ. Κυρμανίδης επανέλαβε  την πεποίθησή του ότι στους δύσκολους, ανταγωνιστικούς και εξόχως απαιτητικούς καιρούς που ζούμε και σε ένα διεθνές περιβάλλον ιδιαίτερα ρευστό και πολλές φορές βίαια μεταβαλλόμενο, η Ελλαδική Εκκλησία, πάντα σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Κρατικής αλλά και της Αυτοδιοικητικής (σε τοπικό επίπεδο) εξουσίας, μπορεί να παίξει πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο ρόλο, ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τα εθνικά όσο και για τα τοπικά μας συμφέροντα. Η παρουσία δε του Σεβασμιοτάτου κ. Συμεών στο τιμόνι της Φθιωτικής Εκκλησίας, το «ανοιχτό» μυαλό του, το «ανήσυχο» πνεύμα του, οι σημαντικές και πολύτιμες διαπροσωπικές του σχέσεις με εξέχουσες προσωπικότητες και η βαθύτατη επιθυμία του να συνδράμει ποικιλότροπα και πολυεπίπεδα στην πρόοδο της νέας του πατρίδας της Φθιώτιδας, αποτελούν τους καλύτερους οιωνούς για ένα καρποφόρο μέλλον''.

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...
randomness